Fiskburgare med fänkålsslaw och picklad gurka
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fänkål300 g
- Morot300 g
- Majonnäs4,50 dl
- Senap2,50 msk
- Gräddfil1,50 dl
- Salt och peppar
- Tomat6 st
- Salladsblad100 g
- Picklad gurka200 g
- Rotfruktsstrips200 g
- Dill15 g
- Parmesan50 g
TILLAGNING
Tillaga den panerade fisken enligt anvisning på förpackningen.
Skala morötter och strimla tunt. Skiva fänkålen på mandolin. Blanda med majonnäs, gräddfil och senap. Smaka av med salt och peppar.
Skiva tomater. Skiva den picklade gurkan på längden.
Lägg ihop fiskburgaren med grillat eller stekt bröd, salladsblad, fänkålsslaw, skivade tomater och fisk.
Servera med rotfruktsstrips toppade med riven parmesan och dill.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)761,97 kcal
- Energi (kJ)3187,16 kJ
- Fett48,64 g
- Enkelomättade fettsyror10,84 g
- Fleromättade fettsyror25,86 g
- Mättade fettsyror7,94 g
- Fiber5,66 g
- Järn2,66 mg
- Kalcium233,26 mg
- Kalium940,43 mg
- Kolesterol139,71 mg
- Kolhydrat55,70 g
- Disackarider4,49 g
- Monosackarider4,76 g
- Sackaros2,19 g
- Magnesium68,07 mg
- Natrium975,55 mg
- Niacin3,28 mg
- Protein23,27 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten257,56 g
- Vitamin B121,47 µg
- Vitamin B60,47 mg
- Vitamin C23,59 mg
- Vitamin D1,24 µg
- Vitamin E4,82 mg
- Zink1,42 mg