Fisk- och saffranssoppa med räkor

Fisk- och saffransoppa med räkor

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Saffran
    0,05 g
  • Lök, hackad
    20 g
  • Fänkål
    25 g
  • Potatis, tärnad
    60 g
  • Fiskbuljong, ätfärdig
    2 dl
  • Körsbärstomat
    20 g
  • Tomatpuré
    5 g
  • Rapsolja
    2 krm
  • Salt
    0,50 krm
  • Tillbehör
  • Dill
    3 g
  • Matlagningsyoghurt
    25 g
  • Servera med
  • Gräslök
    3 g
  • Salt
    0,50 krm
  • Räkor skalade
    20 g
  • Bröd
    60 g
  • Lättmargarin
    10 g

TILLAGNING

  1. Fräs lök och saffran i rapsolja.
    Tillsätt buljong, Morötter och potatis.
    Låt koka upp och därefter sjuda ca 5 minuter.
    Skär Torskfilé i bitar och tillsätt tillsammans med tomatpuré.
    Sjud sakta tills fisken är klar.
    Halvera tomaterna och tillsätt i soppan.Smaksätt.

    Blanda matyoghurt med Dill och Gräslök.Smaka av med salt.
    Servera i soppan tillsammans med räkor.

    En portion Fisk- och saffransoppa serverad med örtkryddad matyoghurt och räkor innehåller:
    400 kcal.
    14 g fett.

    Komplettera gärna måltiden med bröd och råkost.
    Erbjud frukt som efterrätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    372,92 kcal
  • Energi (kJ)
    1560,23 kJ
  • Fett
    9,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,13 g
  • Mättade fettsyror
    2,68 g
  • Fiber
    9,94 g
  • Järn
    3,43 mg
  • Kalcium
    146,82 mg
  • Kalium
    1186,86 mg
  • Kolesterol
    67,65 mg
  • Kolhydrat
    42,47 g
  • Disackarider
    3,61 g
  • Monosackarider
    4,85 g
  • Sackaros
    1,82 g
  • Magnesium
    110,37 mg
  • Natrium
    1612,08 mg
  • Niacin
    4,04 mg
  • Protein
    23,35 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    475,28 g
  • Vitamin B12
    1,37 µg
  • Vitamin B6
    0,50 mg
  • Vitamin C
    37,25 mg
  • Vitamin D
    1,21 µg
  • Vitamin E
    3,80 mg
  • Zink
    2,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet