Fisk- och saffransoppa med räkor
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Saffran0,05 g
- Lök, hackad20 g
- Fänkål25 g
- Potatis, tärnad60 g
- Fiskbuljong, ätfärdig2 dl
- Körsbärstomat20 g
- Tomatpuré5 g
- Rapsolja2 krm
- Salt0,50 krm
- Tillbehör
- Dill3 g
- Matlagningsyoghurt25 g
- Servera med
- Gräslök3 g
- Salt0,50 krm
- Räkor skalade20 g
- Bröd60 g
- Lättmargarin10 g
TILLAGNING
Fräs lök och saffran i rapsolja.
Tillsätt buljong, Morötter och potatis.
Låt koka upp och därefter sjuda ca 5 minuter.
Skär Torskfilé i bitar och tillsätt tillsammans med tomatpuré.
Sjud sakta tills fisken är klar.
Halvera tomaterna och tillsätt i soppan.Smaksätt.
Blanda matyoghurt med Dill och Gräslök.Smaka av med salt.
Servera i soppan tillsammans med räkor.
En portion Fisk- och saffransoppa serverad med örtkryddad matyoghurt och räkor innehåller:
400 kcal.
14 g fett.
Komplettera gärna måltiden med bröd och råkost.
Erbjud frukt som efterrätt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)372,92 kcal
- Energi (kJ)1560,23 kJ
- Fett9,81 g
- Enkelomättade fettsyror3,15 g
- Fleromättade fettsyror3,13 g
- Mättade fettsyror2,68 g
- Fiber9,94 g
- Järn3,43 mg
- Kalcium146,82 mg
- Kalium1186,86 mg
- Kolesterol67,65 mg
- Kolhydrat42,47 g
- Disackarider3,61 g
- Monosackarider4,85 g
- Sackaros1,82 g
- Magnesium110,37 mg
- Natrium1612,08 mg
- Niacin4,04 mg
- Protein23,35 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten475,28 g
- Vitamin B121,37 µg
- Vitamin B60,50 mg
- Vitamin C37,25 mg
- Vitamin D1,21 µg
- Vitamin E3,80 mg
- Zink2,36 mg