Fisk i het tomatbuljong med asiatisk klick

Fisk i het tomatbuljong med asiatisk klick

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tina fisken.
    Gnid in fisken med salt och socker och låt sen ligga i rumstemperatur i ca 15 minuter.

    Asiatisk klick.
    Blanda crème fraiche, Asiatiska kryddor, smaka av med salt och peppar, ställ krämen kallt så länge.
    Het tomatbuljong.
    Fräs finhackad vitlök i olja tillsammans med tomatpurè och sambal, tillsätt fiskbuljong, låt koka under lock i ca 5-10 minuter
    Fräs upp Rotsaksstrimlor och Purjolök, häll i grönsakerna i buljongen.

    Tillaga fisken.
    Konvektionsugn, 175°C, 30-35 min
    Kombiugn, kokläge, 98°C, 10-12 min
    Kombiugn, kokläge, 72°C, 15-20 min

    Servera fisk och het tomatbuljong med Asiatisk klick och kokt ris.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    783,64 kcal
  • Energi (kJ)
    3278,53 kJ
  • Fett
    12,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,77 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,94 g
  • Mättade fettsyror
    5,46 g
  • Fiber
    5,81 g
  • Järn
    3,52 mg
  • Kalcium
    360,90 mg
  • Kalium
    1060,53 mg
  • Kolesterol
    73,85 mg
  • Kolhydrat
    128,04 g
  • Disackarider
    4,69 g
  • Monosackarider
    1,94 g
  • Sackaros
    4,05 g
  • Magnesium
    130,36 mg
  • Natrium
    796,52 mg
  • Niacin
    10,36 mg
  • Protein
    35,30 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,57 mg
  • Vatten
    410,88 g
  • Vitamin B12
    0,85 µg
  • Vitamin B6
    1,08 mg
  • Vitamin C
    16,83 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    1,80 mg
  • Zink
    2,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning