Fisk Bordelaise med spenatmos och morotsmix
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Spenatmos
- Potatis, skalad1000 g
- Salt och peppar
- Mjölk5 dl
- Smör50 g
TILLAGNING
1. Börja med att tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
2. Värm därefter upp spenaten enligt anvisning på förpackningen.
3. Spenatmos:
Koka potatisen mjuk och låt ånga av. Pressa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Blanda i spenaten och smaka av med salt och peppar.
4. Värm morotsmixen och servera rätten.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)172,79 kcal
- Energi (kJ)721,37 kJ
- Fett6,24 g
- Enkelomättade fettsyror1,33 g
- Fleromättade fettsyror0,18 g
- Mättade fettsyror3,79 g
- Fiber4,84 g
- Järn0,39 mg
- Kalcium64,30 mg
- Kalium464,50 mg
- Kolesterol17,95 mg
- Kolhydrat22,21 g
- Disackarider2,72 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,30 g
- Magnesium27,50 mg
- Natrium46,50 mg
- Niacin2,13 mg
- Protein4,33 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten123 g
- Vitamin B120,29 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C24,10 mg
- Vitamin D0,53 µg
- Vitamin E0,21 mg
- Zink0,45 mg