Fisk Benedictine med bacon- och rödlöksmos och grönsaker
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 16 kg
- Bacon- och rödlöksmos
- Höstpotatis rå25 kg
- Mellanmjölk6 liter
- Rödlök, hackad25 kg
- Bacon, strimlat, stekt3 kg
- Persilja200 g
- Salt
- Svartpeppar mald
TILLAGNING
Tillaga fisken.
Konvektionsugn, 200°C, 25 - 30 min
Kombiugn, kombiläge, 175°C, 25 - 30 min
Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
Stek bacon och lök, utan extra matfett.
Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med salt.
Tillaga grönsakerna. I gryta: Häll grönsakerna i kokande saltat vatten.
Låt sjuda 3 - 4 minuter.
I kombiugn: Häll grönsakerna i perforerade GN1/1 65 mm.
Koka på kokläge 100° C 2 - 3 minuter.
Servera fisken med mos och grönsaker. Strö över resten av persiljan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)732,98 kcal
- Energi (kJ)3064,20 kJ
- Fett28,32 g
- Enkelomättade fettsyror10,61 g
- Fleromättade fettsyror3,18 g
- Mättade fettsyror12,31 g
- Fiber14,04 g
- Järn3,15 mg
- Kalcium335,09 mg
- Kalium2192,22 mg
- Kolesterol89,15 mg
- Kolhydrat79,72 g
- Disackarider13,88 g
- Monosackarider8,83 g
- Sackaros6,75 g
- Magnesium146,25 mg
- Natrium788 mg
- Niacin9,27 mg
- Protein32,19 g
- Riboflavin0,47 mg
- Tiamin0,61 mg
- Vatten691,76 g
- Vitamin B121,73 µg
- Vitamin B61,27 mg
- Vitamin C107,16 mg
- Vitamin D2,65 µg
- Vitamin E3,03 mg
- Zink2,75 mg