Fish n´ Chips med chilirostad broccoli och ajvardipp
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, kokt1,50 kg
- Olja till fritering
- Chilirostad broccoli:
- Chili1 msk
- Olivolja0,50 dl
- Ajvardipp:
- Majonnäs2,50 dl
- Crème fraiche2 dl
- Ajvar relish0,50 dl
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Tillaga Fishn Chips Gourmetfilé enligt anvisning på förpackning.
2. Mosa den kokta potatisen med ett lätt tryck med hjälp av en gaffel och fritera sedan till en gyllene färg.
3. Blanda broccoli med hackad chili och olivolja, rosta i ugnen i 160°C ca 20 minuter.
4. Blanda ingredienserna till ajvardippen.
Tips!
Det går också bra att servera den kokta potatisen som den är.
Denna fiskrätt med potatis och broccoli får pricken över i:et med den hemgjorda ajvardippen. En rätt som passar bra till matsalens gäster som behöver få i sig en god måltid med viktiga näringsämnen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)642,56 kcal
- Energi (kJ)2688,42 kJ
- Fett39,48 g
- Enkelomättade fettsyror12,23 g
- Fleromättade fettsyror14,69 g
- Mättade fettsyror9,21 g
- Fiber4,98 g
- Järn2,28 mg
- Kalcium61,48 mg
- Kalium1288,36 mg
- Kolesterol189,62 mg
- Kolhydrat36,22 g
- Disackarider1,74 g
- Monosackarider1,98 g
- Sackaros1,33 g
- Magnesium95,36 mg
- Natrium1361,30 mg
- Niacin6,59 mg
- Protein33,66 g
- Riboflavin0,35 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten298,16 g
- Vitamin B121,74 µg
- Vitamin B60,79 mg
- Vitamin C57,54 mg
- Vitamin D2,25 µg
- Vitamin E5,73 mg
- Zink1,37 mg