Fish & Chips Roll med rostad klyftpotatis
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rödbetssallad
- Rödkål finstrimlad400 g
- Kapris20 g
- Rapsolja50 g
- Vitvinsvinäger20 g
- Salt6 g
- Svartpeppar4 g
- Rostad potatis
- Potatis2500 g
- Rapsolja45 g
- Salt4 g
- Chilisås
- Yoghurt naturell600 g
- Chili5 g
- Honung15 g
- Salt7 g
- Svartpeppar6 g
TILLAGNING
1. Baka rödbetor i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
2. Blanda betorna med rödkål, kapris och purjolök.
3. Rör samman vinägretten och vänd i rödbetssalladen.
4. Skär potatis i klyftor och lägg på ett bleck. Vänd runt i olja och krydda med salt. Ställ in i ugnen på 200 grader tills de gyllenbruna, ca 25 minuter.
5. Lägg Fish & Chips Roll på ett bleck och tillaga i ugnen på 230 grader i ca 12 minuter. Vänd fisken efter halva tiden.
6. Rör samman såsen.
Tips!
Pressa lite citron över fisken.
Krispiga Fish & Chips Roll är ett perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk! Rolig att äta och enkel att variera för många olika typer av maträtter. Det är bara fantasin som sätter stopp.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)531,99 kcal
- Energi (kJ)2225,63 kJ
- Fett18,64 g
- Enkelomättade fettsyror9,89 g
- Fleromättade fettsyror4,56 g
- Mättade fettsyror2,73 g
- Fiber9,19 g
- Järn1,87 mg
- Kalcium146,32 mg
- Kalium1723,97 mg
- Kolesterol73,14 mg
- Kolhydrat60,84 g
- Disackarider9,49 g
- Monosackarider6,20 g
- Sackaros7,72 g
- Magnesium107,02 mg
- Natrium1239,50 mg
- Niacin7,52 mg
- Protein25,22 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten434,57 g
- Vitamin B120,91 µg
- Vitamin B60,83 mg
- Vitamin C87,16 mg
- Vitamin D1,66 µg
- Vitamin E5,40 mg
- Zink1,88 mg