Fish'n Chips roll med rostad potatis och sallad

Fish & Chips Roll med rostad klyftpotatis

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Baka rödbetor i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

  2. 2. Blanda betorna med rödkål, kapris och purjolök.

  3. 3. Rör samman vinägretten och vänd i rödbetssalladen.

  4. 4. Skär potatis i klyftor och lägg på ett bleck. Vänd runt i olja och krydda med salt. Ställ in i ugnen på 200 grader tills de gyllenbruna, ca 25 minuter.

  5. 5. Lägg Fish & Chips Roll på ett bleck och tillaga i ugnen på 230 grader i ca 12 minuter. Vänd fisken efter halva tiden.

  6. 6. Rör samman såsen.

  7. Tips!

  8. Pressa lite citron över fisken.

  9. Krispiga Fish & Chips Roll är ett perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk! Rolig att äta och enkel att variera för många olika typer av maträtter. Det är bara fantasin som sätter stopp.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    531,99 kcal
  • Energi (kJ)
    2225,63 kJ
  • Fett
    18,64 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,56 g
  • Mättade fettsyror
    2,73 g
  • Fiber
    9,19 g
  • Järn
    1,87 mg
  • Kalcium
    146,32 mg
  • Kalium
    1723,97 mg
  • Kolesterol
    73,14 mg
  • Kolhydrat
    60,84 g
  • Disackarider
    9,49 g
  • Monosackarider
    6,20 g
  • Sackaros
    7,72 g
  • Magnesium
    107,02 mg
  • Natrium
    1239,50 mg
  • Niacin
    7,52 mg
  • Protein
    25,22 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    434,57 g
  • Vitamin B12
    0,91 µg
  • Vitamin B6
    0,83 mg
  • Vitamin C
    87,16 mg
  • Vitamin D
    1,66 µg
  • Vitamin E
    5,40 mg
  • Zink
    1,88 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning