Fish'n Chips roll med rödbetssallad

Fish & Chips Roll med rödbetssallad

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg rödbetor på ett bleck och vänd i olja och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

  2. 2. Blanda sedan de rostade betorna med äpple, apelsin, valnötter, purjolök, olja, vinäger, salt och peppar.

  3. 3. Lägg potatis på ett bleck och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugnen på 200 gradertills de fått fin färg, ca 30 minuter.

  4. 4. Fräs curry i smör och blanda med majonnäs och gurka.

  5. 5. Tillaga Fish & Chips Roll i ugnen på 230 grader i ca 12 minuter. Vänd fisken efter halva tiden.

  6. Tips!

  7. Pressa gärna lite citron över fisken och rödbetssalladen.

  8. Vår krispiga Fish & Chips Roll gör det roligare och enklare att äta mer fisk. Att sedan också blanda rödbetor med frukt som äpple och apelsin kan vara ett sätt att få barnen att äta mer grönt!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    893,18 kcal
  • Energi (kJ)
    3736,81 kJ
  • Fett
    54,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    16,22 g
  • Fleromättade fettsyror
    28,11 g
  • Mättade fettsyror
    6,12 g
  • Fiber
    11,41 g
  • Järn
    2,59 mg
  • Kalcium
    101,20 mg
  • Kalium
    1760,24 mg
  • Kolesterol
    120,14 mg
  • Kolhydrat
    69,90 g
  • Disackarider
    14,24 g
  • Monosackarider
    8,53 g
  • Sackaros
    14,12 g
  • Magnesium
    122,96 mg
  • Natrium
    1188,74 mg
  • Niacin
    7,75 mg
  • Protein
    25,26 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    461,37 g
  • Vitamin B12
    1,17 µg
  • Vitamin B6
    0,90 mg
  • Vitamin C
    97,07 mg
  • Vitamin D
    1,66 µg
  • Vitamin E
    7,52 mg
  • Zink
    2,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning