Fish & Chips Roll med rödbetssallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Apelsin skuret i bitar500 g
- Äpple skuret i bitar450 g
- Valnötter100 g
- Salt6 g
- Vit balsamico20 g
- Rapsolja30 g
- Rapsolja45 g
- Salt4 g
- Potatis i klyftor2500 g
- Svartpeppar4 g
- Curry12 g
- Smör20 g
- Majonnäs400 g
- Smörgåsgurka120 g
TILLAGNING
1. Lägg rödbetor på ett bleck och vänd i olja och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
2. Blanda sedan de rostade betorna med äpple, apelsin, valnötter, purjolök, olja, vinäger, salt och peppar.
3. Lägg potatis på ett bleck och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugnen på 200 gradertills de fått fin färg, ca 30 minuter.
4. Fräs curry i smör och blanda med majonnäs och gurka.
5. Tillaga Fish & Chips Roll i ugnen på 230 grader i ca 12 minuter. Vänd fisken efter halva tiden.
Tips!
Pressa gärna lite citron över fisken och rödbetssalladen.
Vår krispiga Fish & Chips Roll gör det roligare och enklare att äta mer fisk. Att sedan också blanda rödbetor med frukt som äpple och apelsin kan vara ett sätt att få barnen att äta mer grönt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)893,18 kcal
- Energi (kJ)3736,81 kJ
- Fett54,81 g
- Enkelomättade fettsyror16,22 g
- Fleromättade fettsyror28,11 g
- Mättade fettsyror6,12 g
- Fiber11,41 g
- Järn2,59 mg
- Kalcium101,20 mg
- Kalium1760,24 mg
- Kolesterol120,14 mg
- Kolhydrat69,90 g
- Disackarider14,24 g
- Monosackarider8,53 g
- Sackaros14,12 g
- Magnesium122,96 mg
- Natrium1188,74 mg
- Niacin7,75 mg
- Protein25,26 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,33 mg
- Vatten461,37 g
- Vitamin B121,17 µg
- Vitamin B60,90 mg
- Vitamin C97,07 mg
- Vitamin D1,66 µg
- Vitamin E7,52 mg
- Zink2,09 mg