Fish & Chips Roll med het saffransaioli
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Majonnäs500 g
- Saffran0,50 g
- Vitlök7 g
- Chili8 g
- svarta linser540 g
- Rapsolja30 g
- Salt8 g
- Peppar6 g
- Dill30 g
- Babyspenat120 g
TILLAGNING
1. Blanda majonnäs med saffran, pressad vitlök och chili till en aioli.
Vår populära Fish & Chips Gourmetfilé finns också som krispig "roll"! Låt vår Fish & Chips roll få vara med på barnmenyn, skolmenyn eller varför inte buffén? Lika uppskattad hos barn som hos vuxna.
2. Koka linser enligt anvisningar på förpackningen.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Vänd rödbetor med lite olja, salt och peppar i ett bleck. Rosta rödbetorna i ugn i ca 20 minuter.
4. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackning.
5. Tillaga Fish & Chips Roll på plåt i ugn på 230 grader i ca 12 minuter. Vänd efter halva tiden.
6. Blanda linser med rödbetor, dill, sojabönor, purjolök och babyspenat.
7. Servera fisken tillsammans med lins- och grönsaksblandningen samt den heta saffransaiolin vid sidan om.
Tips!
Vår Fish & Chips Roll passar perfekt till fisktacos, lyxigare fiskpinne eller varför inte i en sallad? Se våra recept för inspiration.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)682,17 kcal
- Energi (kJ)2854,28 kJ
- Fett52,38 g
- Enkelomättade fettsyror13,93 g
- Fleromättade fettsyror28,74 g
- Mättade fettsyror5,14 g
- Fiber9,05 g
- Järn3,45 mg
- Kalcium104,80 mg
- Kalium916,83 mg
- Kolesterol127,02 mg
- Kolhydrat22,38 g
- Disackarider6,71 g
- Monosackarider0,73 g
- Sackaros6,35 g
- Magnesium94,81 mg
- Natrium1164,13 mg
- Niacin3,17 mg
- Protein27,27 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten193,33 g
- Vitamin B121,27 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C18,09 mg
- Vitamin D1,65 µg
- Vitamin E6,72 mg
- Zink2,28 mg