Fish'n chips roll med citronris

Fish & Chips Roll med citronris

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs lök i olja och lägg i riset.

  2. 2. Häll i vatten, mjölk, citronsaft och salt. Låt puttra tills riset är klart.

  3. 3. Koka snabbt upp grönsaker och blanda med riset.

  4. 4. Rör samman yoghurt med dill, vitlök, salt och peppar till en smakrik sås.

  5. 5. Lägg Fish & Chips Roll på ett bleck och tillaga i ugnen på 230 grader i ca 12 minuter. Vänd fisken efter halva tiden.

  6. Tips!

  7. Riset går att variera utifrån vilka grönsaker som barnen gillar. Bara fantasin sätter gränser!

  8. Fish & Chips Roll, en krispig fiskrulle på filé av Alaska Pollock är ett bra sätt för barn att äta mer fisk. Servera med ett smakrikt ris med grönsaker och ni har en färdig måltid.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    503,77 kcal
  • Energi (kJ)
    2107,76 kJ
  • Fett
    11,82 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,32 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,66 g
  • Mättade fettsyror
    2,79 g
  • Fiber
    3,12 g
  • Järn
    1,90 mg
  • Kalcium
    302,90 mg
  • Kalium
    769,46 mg
  • Kolesterol
    76,19 mg
  • Kolhydrat
    68,52 g
  • Disackarider
    5,23 g
  • Monosackarider
    1,43 g
  • Sackaros
    1,02 g
  • Magnesium
    82,93 mg
  • Natrium
    1242,21 mg
  • Niacin
    5,95 mg
  • Protein
    28,28 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    294,09 g
  • Vitamin B12
    1,20 µg
  • Vitamin B6
    0,61 mg
  • Vitamin C
    33,65 mg
  • Vitamin D
    2,16 µg
  • Vitamin E
    3,39 mg
  • Zink
    2,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet