Fish & Chips Roll med citronris
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja13 g
- Ris700 g
- Vatten700 g
- Mjölk500 g
- Pressad citron90 g
- Salt9 g
- Yoghurt naturell600 g
- Dill13 g
- Vitlök pressad10 g
- Salt8 g
- Peppar5 g
TILLAGNING
1. Fräs lök i olja och lägg i riset.
2. Häll i vatten, mjölk, citronsaft och salt. Låt puttra tills riset är klart.
3. Koka snabbt upp grönsaker och blanda med riset.
4. Rör samman yoghurt med dill, vitlök, salt och peppar till en smakrik sås.
5. Lägg Fish & Chips Roll på ett bleck och tillaga i ugnen på 230 grader i ca 12 minuter. Vänd fisken efter halva tiden.
Tips!
Riset går att variera utifrån vilka grönsaker som barnen gillar. Bara fantasin sätter gränser!
Fish & Chips Roll, en krispig fiskrulle på filé av Alaska Pollock är ett bra sätt för barn att äta mer fisk. Servera med ett smakrikt ris med grönsaker och ni har en färdig måltid.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)503,77 kcal
- Energi (kJ)2107,76 kJ
- Fett11,82 g
- Enkelomättade fettsyror5,32 g
- Fleromättade fettsyror2,66 g
- Mättade fettsyror2,79 g
- Fiber3,12 g
- Järn1,90 mg
- Kalcium302,90 mg
- Kalium769,46 mg
- Kolesterol76,19 mg
- Kolhydrat68,52 g
- Disackarider5,23 g
- Monosackarider1,43 g
- Sackaros1,02 g
- Magnesium82,93 mg
- Natrium1242,21 mg
- Niacin5,95 mg
- Protein28,28 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten294,09 g
- Vitamin B121,20 µg
- Vitamin B60,61 mg
- Vitamin C33,65 mg
- Vitamin D2,16 µg
- Vitamin E3,39 mg
- Zink2,09 mg