Fish & Chips med ärtpuré

Fish & Chips med ärtpuré

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Ärtpuré

  2. 1. Koka ärterna i lättsaltat vatten.

  3. 2. Häll av vattnet och tillsätt grädde, smör, salt och peppar. Tillsätt några droppar citron.

  4. 3. Mixa ihop till en puré, den får gärna ha lite "bite" i sig.

  5. Tillaga Fish & Chips samt pommes frites enligt anvisning på förpackningarna.

  6. Servera på klassiskt vis med ärtpurén och pommes frites.

  7. Tips!

  8. Servera gärna citronklyftor till.

  9. Klassiskt recept med Findus krispiga Fishn Chips gourmetfilé och krämig ärtpuré gjord på svenska ärter. Passar utmärkt att servera såväl på lunchmenyn som på kvällsmenyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    566,62 kcal
  • Energi (kJ)
    2370,85 kJ
  • Fett
    27,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,10 g
  • Mättade fettsyror
    10,14 g
  • Fiber
    7,28 g
  • Järn
    3,04 mg
  • Kalcium
    72 mg
  • Kalium
    1342,35 mg
  • Kolesterol
    127,20 mg
  • Kolhydrat
    48,07 g
  • Disackarider
    2,79 g
  • Monosackarider
    0,79 g
  • Sackaros
    2,34 g
  • Magnesium
    106,42 mg
  • Natrium
    807,90 mg
  • Niacin
    7,98 mg
  • Protein
    29,16 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    203,36 g
  • Vitamin B12
    1,18 µg
  • Vitamin B6
    0,68 mg
  • Vitamin C
    29,48 mg
  • Vitamin D
    1,72 µg
  • Vitamin E
    4,50 mg
  • Zink
    1,92 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet