Dijonöverbakad hokifilé med grönkål & Chilirostade rotrukter
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis1000 g
- Chili10 g
- Solrosolja3 msk
- Dijonsenap2 dl
- salt och peppar
- Grönkål450 g
- salt och peppar
- Fin Olivolja0,50 dl
- Bladpersilja (1 kruka)300 g
TILLAGNING
Potatis och rotfrukter
Koka potatisen så det är lite hård kärna i mitten. Dela potatisen och lägg i ugnsfast form, rosta i ugnen 200°C i 8 minuter. Tillsätt rotfruktsblandningen och chilin, rosta i ytterligare 8 minuter.
Bred på dijonsenap uppe på tinad hokibiten, salta och peppra. Gratinera i ugnen med rotfrukterna de sista 8 minuterna.
Stek grönkålen i ca 2 minuter och tillsätt salt och peppar.
Servera. Lägg grönkålen på tallriken, sedan de rostade rotfrukterna över kålen och till sist fisken på rotfrukterna. Nappera med olivoljan och lägg en stor kvist bladpersilja på toppen.
Receptet är fritt från gluten och laktos.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)342,09 kcal
- Energi (kJ)1431,22 kJ
- Fett11,32 g
- Enkelomättade fettsyror5,31 g
- Fleromättade fettsyror3,63 g
- Mättade fettsyror1,39 g
- Fiber7 g
- Järn3,31 mg
- Kalcium336,28 mg
- Kalium1523,10 mg
- Kolesterol64,50 mg
- Kolhydrat25,31 g
- Disackarider2,10 g
- Monosackarider1,42 g
- Sackaros2,10 g
- Magnesium130,89 mg
- Natrium271,22 mg
- Niacin5,88 mg
- Protein31,10 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten376,90 g
- Vitamin B120,81 µg
- Vitamin B60,55 mg
- Vitamin C101,20 mg
- Vitamin D0,36 µg
- Vitamin E6,38 mg
- Zink1,72 mg