Cornflakes panerad sej
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Chips
- Potatisklyftor2 kg
- Olja25 g
- Salt och peppar
- Dansk remouladsås
- Turkisk yoghurt3 dl
- Majonnäs300 g
- Bostongurka eller finhackad pickles3 dl
- Curry1,50 msk
- Dijonsenap20 g
- Fisk
- Cornflakes (Klimat)7 dl
- Ägg (Klimat)2 st
- Olja5 msk
TILLAGNING
Sätt ugnen på 225°C.
2. Vänd fisken i uppvispat ägg och i krossade cornflakes.
3. Stek i olja fisken, ca 5 minuter på varje sida, tills den är frasig.
Tips!
Servera en klyfta citron till.
Sej panerad med cornflakes, vilken grej! En rolig tvist på den klassiska panerade fisken. En god och enkel rätt som kommer uppskattas av både små och stora gäster. Sätt den på menyn idag!
Chips
1. Lägg den klyftade potatisen på en plåt och blanda den med oljan. Salta och peppra.
2. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Remouladesås
1. Blanda yoghurt, senap, curry, majonäs och bostongurka alternativt pickles.
2. Krydda med salt och peppar.
Fisk
1. Salta och peppra fisken.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)630,52 kcal
- Energi (kJ)2638,18 kJ
- Fett36,34 g
- Enkelomättade fettsyror11,89 g
- Fleromättade fettsyror16,87 g
- Mättade fettsyror4,47 g
- Fiber4,96 g
- Järn2,07 mg
- Kalcium78,77 mg
- Kalium1307,78 mg
- Kolesterol138,55 mg
- Kolhydrat47,19 g
- Disackarider4,50 g
- Monosackarider4,31 g
- Sackaros3,54 g
- Magnesium89,18 mg
- Natrium444,52 mg
- Niacin7,65 mg
- Protein26,57 g
- Riboflavin0,49 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten302,82 g
- Vitamin B123,78 µg
- Vitamin B60,84 mg
- Vitamin C47,20 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E5,15 mg
- Zink1,51 mg