Ärtpannacotta med pepparrot och rökt lax
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad13 g
- Vispgrädde4 dl
- Mjölk2 dl
- Pepparrot , färsk, riven2 msk
- Salt
- Peppar
- Rökt lax, skivad500 g
- 15 g
TILLAGNING
1. Lägg gelantinbladen (10 port 4 st gelantinblad) i kallt vatten.
2. Koka upp mjölk, grädde och ärtpure. Tillsätt gelatinbladen i den varma vätskan. Smaksätt med pepparrot och salt/peppar.
3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl några timmar. Eller häll upp i G-N bleck ( 30 portioner i ett G-N bleck)
4. Tärna den rökta laxen och vänd i gräslök.
Servera ärtpannacottan med den tärnade rökta laxen på toppen.
TIPS!
Toppa även pannacottan med lite mer gräsklök.En härligt grön och god ärtpannactotta med smak av pepparrot, som sedan toppas med rökt lax är en utsökt kombination. En rätt som passar perfekt för lite lyxigare tillfällen!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)298,48 kcal
- Energi (kJ)1248,83 kJ
- Fett23,33 g
- Enkelomättade fettsyror6,89 g
- Fleromättade fettsyror2,32 g
- Mättade fettsyror12 g
- Fiber1,80 g
- Järn0,75 mg
- Kalcium71,37 mg
- Kalium319,80 mg
- Kolesterol85,59 mg
- Kolhydrat5,74 g
- Disackarider4,05 g
- Monosackarider0,03 g
- Sackaros2 g
- Magnesium27,22 mg
- Natrium840,40 mg
- Niacin5,43 mg
- Protein16,09 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten102,72 g
- Vitamin B124,31 µg
- Vitamin B60,37 mg
- Vitamin C10,06 mg
- Vitamin D5,09 µg
- Vitamin E1,16 mg
- Zink0,74 mg