Ärtpannacotta med pepparrot och rökt lax

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gelatinblad
    13 g
  • Vispgrädde
    4 dl
  • Mjölk
    2 dl
  • Pepparrot , färsk, riven
    2 msk
  • Salt
  • Peppar
  • Rökt lax, skivad
    500 g
  • 15 g

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg gelantinbladen (10 port 4 st gelantinblad) i kallt vatten.

  2. 2.  Koka upp mjölk, grädde och ärtpure. Tillsätt gelatinbladen i den varma vätskan. Smaksätt med pepparrot och salt/peppar.

  3. 3.  Häll upp i portionsformar och ställ i kyl några timmar. Eller häll upp i G-N bleck ( 30 portioner i ett G-N bleck)

  4. 4.  Tärna den rökta laxen och vänd i gräslök.

  5. Servera ärtpannacottan med den tärnade rökta laxen på toppen.

  6. TIPS!
    Toppa även pannacottan med lite mer gräsklök. 

  7. En härligt grön och god ärtpannactotta med smak av pepparrot, som sedan toppas med rökt lax är en utsökt kombination. En rätt som passar perfekt för lite lyxigare tillfällen!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    298,48 kcal
  • Energi (kJ)
    1248,83 kJ
  • Fett
    23,33 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,32 g
  • Mättade fettsyror
    12 g
  • Fiber
    1,80 g
  • Järn
    0,75 mg
  • Kalcium
    71,37 mg
  • Kalium
    319,80 mg
  • Kolesterol
    85,59 mg
  • Kolhydrat
    5,74 g
  • Disackarider
    4,05 g
  • Monosackarider
    0,03 g
  • Sackaros
    2 g
  • Magnesium
    27,22 mg
  • Natrium
    840,40 mg
  • Niacin
    5,43 mg
  • Protein
    16,09 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,22 mg
  • Vatten
    102,72 g
  • Vitamin B12
    4,31 µg
  • Vitamin B6
    0,37 mg
  • Vitamin C
    10,06 mg
  • Vitamin D
    5,09 µg
  • Vitamin E
    1,16 mg
  • Zink
    0,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet