Ångbakad sejfilé med vittvinssås och rostad broccoli
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vittvinssås
- Gul lök1 st
- Vetemjöl2 msk
- God fiskbuljong, färdig7 dl
- Smör50 g
- Vispgrädde500 g
- Vitt matlagningsvin2 dl
- salt och vitpeppar
- Citron, pressad saft1 st
- Potatis2 kg
- Olivolja och salt
TILLAGNING
Lägg broccolin på ett bleck, ringla olivolja över och salta efter behag. Rosta i ugn 225°C.
Vitvinssås: Finhacka löken och låt den bli glansig i lite smör i en traktörpanna. Rör i vetemjölet och låt det inte få färg.
Häll i fiskbuljong, vitt vin, grädde och citronsaft och låt puttra på svag värme en stund tills vätskan reducerats lite och blivit tjockare.
Smaka av. Tillsätt om det behövs lite mer fiskbuljong, grädde eller syra i form av vin eller pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
Ånga Sejfilén till 52°C innertemperatur.
Servera med kokt eller pressad potatis.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)513,71 kcal
- Energi (kJ)2149,48 kJ
- Fett25,29 g
- Enkelomättade fettsyror6,09 g
- Fleromättade fettsyror0,98 g
- Mättade fettsyror15,77 g
- Fiber5,80 g
- Järn1,53 mg
- Kalcium86,91 mg
- Kalium1470,90 mg
- Kolesterol143,20 mg
- Kolhydrat38,36 g
- Disackarider2,35 g
- Monosackarider2,25 g
- Sackaros0,96 g
- Magnesium99,17 mg
- Natrium339,80 mg
- Niacin7,31 mg
- Protein30,27 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vatten420,99 g
- Vitamin B124,19 µg
- Vitamin B60,79 mg
- Vitamin C81,44 mg
- Vitamin D0,28 µg
- Vitamin E2,58 mg
- Zink1,53 mg