Äggtoddy med päron och kardemumma

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk
    6 dl
  • Kanel, malen
  • Kanelstång
    4 g
  • Äggula
    8 st
  • Socker
    4 msk
  • Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897
    100 g
  • Kardemumma

TILLAGNING

  1. 1.  Värm mjölken med kanelstången, lägg i Päronpuré och smälta ner. Vispa upp ägg och strösocker pösigt, vispa i Berikning Majsvällingpulver.

  2. 2.  Tillsätt den varma mjölken under omrörning. Spetsa gärna äggtoddyn med cognac.

  3. Grov patékonsistens: Se ovan

  4. Timbalkonsistens: Se ovan

  5. Gelékonsistens: Se ovan. Förtjocka med extra Berikning Majsvällingpulver eller Thick & Easy, Findus 22360

  6. Flytande konsistens: Se ovan

  7. TIPS!
    Servera i glas och strö på kardemumma.

  8. En riktigt god äggtoddy med smak av päron och kardemumma, berikad med protein. Ett bra mellanmål helt enkelt! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    168,82 kcal
  • Energi (kJ)
    706,28 kJ
  • Fett
    7,45 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,96 g
  • Mättade fettsyror
    2,88 g
  • Fiber
    1,74 g
  • Järn
    1,40 mg
  • Kalcium
    164,05 mg
  • Kalium
    242,54 mg
  • Kolesterol
    149,21 mg
  • Kolhydrat
    18,15 g
  • Disackarider
    10,90 g
  • Monosackarider
    4,04 g
  • Sackaros
    5,51 g
  • Magnesium
    16,84 mg
  • Natrium
    78,80 mg
  • Niacin
    0,41 mg
  • Protein
    6,37 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    96,03 g
  • Vitamin B12
    1 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    9,37 mg
  • Vitamin D
    2,32 µg
  • Vitamin E
    4,05 mg
  • Zink
    0,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet