Taco och kikärtspaj på gastrobleck
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg, gluten & laktosfri, FINDUS 960130252 st
- Ägg6 st
- Riven ost500 g
- Sambal Oelek2 msk
- Mjölk6 dl
- Kikärter, kokta400 g
- Paprika röd5 st
- Spetskålshuvud1 st
- Lök röd4 st
- 1 kg
- Aubergine2 st
- Zucchini4 st
- Matolja3 dl
- Tacokrydda (varav 30 g/12 pers till kikärterna)100 g
TILLAGNING
Skiva och dela paprika, aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar. Rosta de var för sig på 300°C ca 8 minuter, rör runt emellanåt så att de inte bränner för mycket. Spetskålen delas och rostas men på lägre temperatur och under längre tid, ca 20-30minuter på 175°C.
Kikärterna sköljes och torr rostas sedan med taco krydda ca 10 minuter på 200°C.
Kavla ut pajdegen med lite mjöl, alt. mellan två smörpapper. Tryck på plats i det lätt smorda blecket. Förgrädda skalet ca 10 minuter på 175°C.
Veggiefärsen blandas med tacokrydda och olja ( tina i ugn, ca 10 min på 175°C).
Förbered äggstanning, ägg+ mjölk+ salt och sambal oelek.
Varva alla förberedda ingredienser i pajskalet. Bottna med färsen, sen de rostade grönsakerna, så toppa med äggstanning och riven ost. Spara kik ärterna till sist.
Grädda hela härligheten ca 30 minuter på 200°C eller till dess att äggstanningen har satt sig.
Tips:
Tomatsallad med mozzarella och feta ost är ett wunderskönt tillbehör. Likaså en klick yoghurt eller crème fraiche.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1012,42 kcal
- Energi (kJ)4236,19 kJ
- Fett68,13 g
- Enkelomättade fettsyror26,69 g
- Fleromättade fettsyror13,01 g
- Mättade fettsyror23,12 g
- Fiber15,81 g
- Järn5,40 mg
- Kalcium581,41 mg
- Kalium1071,75 mg
- Kolesterol170,21 mg
- Kolhydrat53,29 g
- Disackarider4,19 g
- Monosackarider12,93 g
- Sackaros1,17 g
- Magnesium191,45 mg
- Natrium1021,51 mg
- Niacin4,79 mg
- Protein40,17 g
- Riboflavin0,69 mg
- Tiamin0,72 mg
- Vatten481,55 g
- Vitamin B121,36 µg
- Vitamin B60,89 mg
- Vitamin C152,25 mg
- Vitamin D1,68 µg
- Vitamin E15,15 mg
- Zink5,06 mg