Taco och kikärtspaj

Taco och kikärtspaj

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Skiva och dela paprika, aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar.

  2. 5. Grädda hela härligheten ca 30 minuter på 200°C eller till dess att äggstanningen har satt sig.

    Tips!
    Tomatsallad med mozzarella och feta ost är ett wunderskönt tillbehör. Likaså en klick yoghurt eller crème fraiche.

  3. 2.  Rosta de var för sig på 300°C i ca 8 minuter.

  4. 3.  Rör runt så att de inte bränner för mycket.

  5. 4.  Dela och rosta spetskål på en lägre temperatur och i ca 20-30minuter på 175°C.

  6. 5. Skölj kikärter och rosta med tacokrydda i ca 10 minuter på 200°C.

  7. Pajdegen:
    1. Kavla ut pajdegen med lite mjöl, alt. mellan två smörpapper. Tryck på plats i det lätt smorda blecket. Förgrädda skalet ca 10 minuter på 175°C.

  8. 2. Veggiefärsen blandas med tacokrydda och olja. Tina i ugn, ca 10 min på 175°C.

  9. 3. Förbered äggstanning, ägg+ mjölk+ salt och sambal oelek.

  10. 4. Varva alla förberedda ingredienser i pajskalet. Bottna med färsen, sen de rostade grönsakerna, så toppa med äggstanning och riven ost. Spara kik ärterna till sist.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1012,42 kcal
  • Energi (kJ)
    4236,19 kJ
  • Fett
    68,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    26,69 g
  • Fleromättade fettsyror
    13,01 g
  • Mättade fettsyror
    23,12 g
  • Fiber
    15,81 g
  • Järn
    5,40 mg
  • Kalcium
    581,41 mg
  • Kalium
    1071,75 mg
  • Kolesterol
    170,21 mg
  • Kolhydrat
    53,29 g
  • Disackarider
    4,19 g
  • Monosackarider
    12,93 g
  • Sackaros
    1,17 g
  • Magnesium
    191,45 mg
  • Natrium
    1021,51 mg
  • Niacin
    4,79 mg
  • Protein
    40,17 g
  • Riboflavin
    0,69 mg
  • Tiamin
    0,72 mg
  • Vatten
    481,55 g
  • Vitamin B12
    1,36 µg
  • Vitamin B6
    0,89 mg
  • Vitamin C
    152,25 mg
  • Vitamin D
    1,68 µg
  • Vitamin E
    15,15 mg
  • Zink
    5,06 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet