Taco och kikärtspaj
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Riven ost250 g
- Mjölk3 dl
- Ägg3 st
- Sambal Oelek1 msk
- Kikärter, kokta200 g
- Paprika röd2,50 st
- Aubergine1 st
- Zucchini2 st
- Spetskålshuvud0,50 st
- Lök röd2 st
- 500 g
- Tacokrydda50 g
- Matolja1,50 dl
TILLAGNING
1. Skiva och dela paprika, aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar.
5. Grädda hela härligheten ca 30 minuter på 200°C eller till dess att äggstanningen har satt sig.
Tips!
Tomatsallad med mozzarella och feta ost är ett wunderskönt tillbehör. Likaså en klick yoghurt eller crème fraiche.2. Rosta de var för sig på 300°C i ca 8 minuter.
3. Rör runt så att de inte bränner för mycket.
4. Dela och rosta spetskål på en lägre temperatur och i ca 20-30minuter på 175°C.
5. Skölj kikärter och rosta med tacokrydda i ca 10 minuter på 200°C.
Pajdegen:
1. Kavla ut pajdegen med lite mjöl, alt. mellan två smörpapper. Tryck på plats i det lätt smorda blecket. Förgrädda skalet ca 10 minuter på 175°C.2. Veggiefärsen blandas med tacokrydda och olja. Tina i ugn, ca 10 min på 175°C.
3. Förbered äggstanning, ägg+ mjölk+ salt och sambal oelek.
4. Varva alla förberedda ingredienser i pajskalet. Bottna med färsen, sen de rostade grönsakerna, så toppa med äggstanning och riven ost. Spara kik ärterna till sist.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1012,42 kcal
- Energi (kJ)4236,19 kJ
- Fett68,13 g
- Enkelomättade fettsyror26,69 g
- Fleromättade fettsyror13,01 g
- Mättade fettsyror23,12 g
- Fiber15,81 g
- Järn5,40 mg
- Kalcium581,41 mg
- Kalium1071,75 mg
- Kolesterol170,21 mg
- Kolhydrat53,29 g
- Disackarider4,19 g
- Monosackarider12,93 g
- Sackaros1,17 g
- Magnesium191,45 mg
- Natrium1021,51 mg
- Niacin4,79 mg
- Protein40,17 g
- Riboflavin0,69 mg
- Tiamin0,72 mg
- Vatten481,55 g
- Vitamin B121,36 µg
- Vitamin B60,89 mg
- Vitamin C152,25 mg
- Vitamin D1,68 µg
- Vitamin E15,15 mg
- Zink5,06 mg