Smördegssnittar med sparris & rom

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina smördegsplattorna. Nagga och pensla dem med uppvispat ägg.

  2. 2.  Värm upp Sparrispuré och blanda i crème fraiche och Berikning Majsvälling. Blanda i Thick and Easy™ och smaka av med salt och peppar.

  3. 3.  Bred på sparriskrämen på smördegsplattorna men spara en kant på 1 cm runt om smördegsplattan. Lägg på sparrisen och sätt i ugn 180° ca 20 minuter.

  4. 4.  Dela till portionsstorlek och toppa med crème fraiche och rom. Garnera med dill.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Ersätt smördeg med Brödtimbal, Findus 29295. Bred på mjukost och toppa med sparriskräm. Skär i läckra bitar.

    Gelékonsistens: En klick sparriskräm, se ovan. Serveras på sked.

    Flytande konsistens: En klick sparriskräm, se ovan. Serveras på sked.

  5. TIPS!
    Pressa citron över snittarna.

    Smördegssnittar med sparris och rom. Perfekt att servera som tilltugg eller aptitretare.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    165,90 kcal
  • Energi (kJ)
    694,06 kJ
  • Fett
    12,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,17 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,60 g
  • Mättade fettsyror
    5,34 g
  • Fiber
    0,76 g
  • Järn
    1,17 mg
  • Kalcium
    69,07 mg
  • Kalium
    219,60 mg
  • Kolesterol
    40,28 mg
  • Kolhydrat
    10,10 g
  • Disackarider
    3,22 g
  • Monosackarider
    1,11 g
  • Sackaros
    1,27 g
  • Magnesium
    13,31 mg
  • Natrium
    509,77 mg
  • Niacin
    0,79 mg
  • Protein
    4,16 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    52,74 g
  • Vitamin B12
    0,83 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    18,85 mg
  • Vitamin D
    1,06 µg
  • Vitamin E
    2,64 mg
  • Zink
    0,73 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet