Smördegssnittar med sparris & rom

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina smördegsplattorna. Nagga och pensla dem med uppvispat ägg.

  2. 2.  Värm upp Sparrispuré och blanda i crème fraiche och Berikning Majsvälling. Blanda i Thick and Easy™ och smaka av med salt och peppar.

  3. 3.  Bred på sparriskrämen på smördegsplattorna men spara en kant på 1 cm runt om smördegsplattan. Lägg på sparrisen och sätt i ugn 180° ca 20 minuter.

  4. 4.  Dela till portionsstorlek och toppa med crème fraiche och rom. Garnera med dill.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Ersätt smördeg med Brödtimbal, Findus 29295. Bred på mjukost och toppa med sparriskräm. Skär i läckra bitar.

    Gelékonsistens: En klick sparriskräm, se ovan. Serveras på sked.

    Flytande konsistens: En klick sparriskräm, se ovan. Serveras på sked.

  5. TIPS!
    Pressa citron över snittarna.

    Smördegssnittar med sparris och rom. Perfekt att servera som tilltugg eller aptitretare.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    165,90 kcal
  • Energi (kJ)
    694,06 kJ
  • Fett
    12,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,17 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,60 g
  • Mättade fettsyror
    5,34 g
  • Fiber
    0,76 g
  • Järn
    1,17 mg
  • Kalcium
    69,07 mg
  • Kalium
    219,60 mg
  • Kolesterol
    40,28 mg
  • Kolhydrat
    10,10 g
  • Disackarider
    3,22 g
  • Monosackarider
    1,11 g
  • Sackaros
    1,27 g
  • Magnesium
    13,31 mg
  • Natrium
    509,77 mg
  • Niacin
    0,79 mg
  • Protein
    4,16 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    52,74 g
  • Vitamin B12
    0,83 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    18,85 mg
  • Vitamin D
    1,06 µg
  • Vitamin E
    2,64 mg
  • Zink
    0,73 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet