Scones
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vetemjöl5 dl
- Berikning Majsvälling FINDUS 960138972 dl
- Bakpulver2 tsk
- Salt1 tsk
- Smör50 g
- Mjölk2 dl
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 220°C.
2. Blanda vetemjöl, Berikning Majsvälling, bakpulver, salt och eventuellt smaksättning i en bunke.
3. Finfördela smör i mjölblandningen. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.
4. Dela upp degen i 16 st bullar. Lägg sconsen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Tips!
Servera scones rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad eller sylt och vispad grädde.Näringsberikade scones som ger tillskott på energi och protein. Lika gott som det är nyttigt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)116,15 kcal
- Energi (kJ)485,98 kJ
- Fett3,90 g
- Enkelomättade fettsyror0,94 g
- Fleromättade fettsyror0,37 g
- Mättade fettsyror2,26 g
- Fiber0,76 g
- Järn0,50 mg
- Kalcium115,73 mg
- Kalium87,50 mg
- Kolesterol9,33 mg
- Kolhydrat16,94 g
- Disackarider1,90 g
- Monosackarider0,43 g
- Sackaros0,05 g
- Magnesium7,83 mg
- Natrium267,42 mg
- Niacin0,31 mg
- Protein2,80 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten14,68 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C3,40 mg
- Vitamin D0,62 µg
- Vitamin E0,73 mg
- Zink0,27 mg