Saffransdoftande fisksoppa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Saffransdoftande fisksoppa à 1,25 dl
- Torskpuré FINDUS 96012420375 g
- Saffran0,25 g
- Smör25 g
- Fiskbuljong1,50 dl
- Matlagningsvin vitt eller grönsaksbuljong2 dl
- Grädde1,25 dl
- Ev majsstärkelse
- Berikning Majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Smör50 g
- Tomatpuré20 g
- Sambal Olek5 g
- Salt
- Peppar
- Ärthummus à 30 g
- Vitlök
- Salt
- Crème fraiche75 g
- Peppar
- Krustader200 g
- Ostkräm20 g
TILLAGNING
1. Fräs matfett och saffran.
Tillsätt puré, grytrotfrukter, buljong, matlagningsvin och grädde. Koka upp under omrörning.2. Toppred ev med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 minuter.
Smaksätt.
3. Blanda ärtpuré med crème fraiche, tillsätt vitlök. Smaksätt.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt gratängrotfrukter med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut gratängrotfrukter. Förtjocka soppan med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med geléad smörgås, se MRS med ostkräm.
Flytande konsistens: 90 g torskpuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Tillsätt saffransfräs. Servera med ärthummus.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Saffran kan ersättas med gurkmeja. Gurkmeja ger fin färg men inte den lyxiga smaken.För en komplett måltid servera soppan med en klick ärthummus samt krustader med ostkräm och ett glas standardmjölk.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)219,08 kcal
- Energi (kJ)918,66 kJ
- Fett15,93 g
- Enkelomättade fettsyror3,41 g
- Fleromättade fettsyror0,47 g
- Mättade fettsyror9,36 g
- Fiber1,28 g
- Järn0,87 mg
- Kalcium73,50 mg
- Kalium130,03 mg
- Kolesterol41,64 mg
- Kolhydrat7,63 g
- Disackarider0,83 g
- Monosackarider0,84 g
- Sackaros0,24 g
- Magnesium10,35 mg
- Natrium130,94 mg
- Niacin0,40 mg
- Protein8,20 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten80,52 g
- Vitamin B120,08 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C14,66 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E0,45 mg
- Zink0,25 mg