Potatis- och palsternackssoppa med lax och senapstopping
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis- och palsternackssoppa
- Potatis250 g
- Vatten9 dl
- Fiskfond, koncentrerad50 g
- Vispgrädde3 dl
- Purjolök, strimlad50 g
- Salt, vitpeppar, mald
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897100 g
- Matfett50 g
- Topping
- Smetana100 g
- Skånsk senap25 g
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
- 250 g
TILLAGNING
Potatis- och palsternackssoppa
1. Sjud/koka tärnad och skalad potatis nästan klar.Flytande konsistens: Servera palsternackssoppa, med senap och lax topping, se MRS.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Dekorera maträtten med färska örter.
Potatis- och palsternackssoppa med lax och senapstopping passar både att servera som middag mitt i veckan som till helgen. En matig soppa med många ljuvliga smaker.2. Tillsätt palsternackspurén, fiskbuljong, vispgrädde och purjolök och red ev. med majsstärkelse. Sjud tills potatisen är klar.
3. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaka av med salt och peppar.
4. Dela laxfiléerna i mitten och salta och peppra, sätt i ugn varmluft 150° C ca 10-15 min.
Topping
1. Blanda smetana och senap till toppingen.2. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Lägg en bit lax i tallriken och slå på soppan och toppa med en klick senap/smetana.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Sila soppan. Ersätt laxfilé med Lax-och fisktimbal, Findus 49616. Byt ut skånsk senap mot en slät senap i toppingen.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens. Förtjocka soppan med Thick & Easy™, Findus 22360.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)335,60 kcal
- Energi (kJ)1404,06 kJ
- Fett24,90 g
- Enkelomättade fettsyror6,84 g
- Fleromättade fettsyror1,88 g
- Mättade fettsyror14,17 g
- Fiber2,13 g
- Järn1,84 mg
- Kalcium162,18 mg
- Kalium484,18 mg
- Kolesterol73,85 mg
- Kolhydrat18,03 g
- Disackarider6,20 g
- Monosackarider2,20 g
- Sackaros1,48 g
- Magnesium32,18 mg
- Natrium135,58 mg
- Niacin3,20 mg
- Protein9,36 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten186,35 g
- Vitamin B121,80 µg
- Vitamin B60,44 mg
- Vitamin C22,51 mg
- Vitamin D4,93 µg
- Vitamin E3,23 mg
- Zink0,74 mg