Örtkryddad köttfärssoppa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Köttfärs200 g
- Matfett100 g
- Köttbuljong, färdig1,60 liter
- Pastasås50 g
- Oregano
- Berikning Majsvälling FINDUS 96013897100 g
- Extra matfett
- Salt
- Cayennepeppar
- 20 g
- Ost100 g
- Brytbröd med fiber FINDUS200 g
- Smör50 g
TILLAGNING
1. Fräs köttfärs och purjolök i matfett. Tillsätt morotspuré, selleripuré och köttbuljong. Låt soppan koka upp.
2. Häll i köksmästarblandningen och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt pastasås och oregano.
3. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och extra matfett. Smaka av med salt och lite cayennepeppar. Tillsätt gräslök strax före servering.
Servera med smörgås.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Rotfruktssoppa, sid 160. Servera med crème fraiche smaksatt med slät pastasås och kryddor. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
Gelékonsistens: Tjock Rotfruktssoppa, sid 160. Servera med crème fraiche smaksatt med slät pastasås och kryddor. Servera med geléad smörgås, sid 138.
Flytande konsistens: Se timbalkonsistens, uteslut smörgås.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Gräslöken kan också bytas ut mot persilja.Mustig köttsoppa som är kryddad med flera örter och ger mycket smak. En passande maträtt för alla höst- och vinterkvällar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)509,30 kcal
- Energi (kJ)2130,77 kJ
- Fett19,84 g
- Enkelomättade fettsyror6,34 g
- Fleromättade fettsyror3,14 g
- Mättade fettsyror9,18 g
- Fiber3,88 g
- Järn2,25 mg
- Kalcium306,04 mg
- Kalium1475,42 mg
- Kolesterol31,09 mg
- Kolhydrat59,40 g
- Disackarider5,02 g
- Monosackarider4,60 g
- Sackaros2,13 g
- Magnesium95,99 mg
- Natrium15878,48 mg
- Niacin8,69 mg
- Protein20,94 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,25 mg
- Vatten150,14 g
- Vitamin B123,58 µg
- Vitamin B60,34 mg
- Vitamin C18,60 mg
- Vitamin D2,26 µg
- Vitamin E3,79 mg
- Zink1,83 mg