Morots- och Ingefärssoppa med ärtcrème fraiche

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Morots- och ingefärssoppa
    1.  Fräs lök och spiskummin i rapsolja. Tillsätt vatten, morotspuré, ingefära, citron och grädde och låt sjuda.

  2. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  3. TIPS!
    Byt ut vätskan i soppan mot 160g Sopp- och såsbas, berikad, Findus 96008702 per portion.

  4. En härligt god och smakrik morots- och ingefärssoppa som toppas med ärtcrème fraiche. Vilket blir en fantastsikt god kombination.

  5. 2.  Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaka av med salt och peppar. Lägg i Grön grönsaksblandning strax innan servering.

  6. Ärtcrème fraiche
    1.  Blanda alla ingredienser till ärtcrème fraiche. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver.

  7. Servera soppan med ärtcrème fraiche.

  8. Grov patékonsistens: Se ovan.

  9. Timbalkonsistens: Se ovan. Sila soppan.

  10. Ersätt grönsakerna med Ärttimbal, Findus 29110, Grön böntimbal, Findus 89891 samt Morotstimbal, Findus 29111.

  11. Gelékonsistens: Sila soppan och förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.

  12. Flytande konsistens: 90 g morotspuré och 180 g sopp- och såsbas, berikad, Findus 47061 . Servera med ärtklick.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    264,03 kcal
  • Energi (kJ)
    1099,44 kJ
  • Fett
    19,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,54 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,79 g
  • Mättade fettsyror
    8,26 g
  • Fiber
    2,19 g
  • Järn
    1,63 mg
  • Kalcium
    140,77 mg
  • Kalium
    305,95 mg
  • Kolesterol
    28,66 mg
  • Kolhydrat
    16,13 g
  • Disackarider
    6,25 g
  • Monosackarider
    3,20 g
  • Sackaros
    1,92 g
  • Magnesium
    21,50 mg
  • Natrium
    157,25 mg
  • Niacin
    1,19 mg
  • Protein
    4,67 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    159,85 g
  • Vitamin B12
    0,20 µg
  • Vitamin B6
    0,20 mg
  • Vitamin C
    16,64 mg
  • Vitamin D
    1,75 µg
  • Vitamin E
    4,33 mg
  • Zink
    0,58 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning