Morots- och Ingefärssoppa med ärtcrème fraiche
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Morots- och ingefärssoppa
- Gul lök1 st
- Rapsolja (Klimat)2,50 msk
- Vispgrädde2 dl
- Citron, färskpressad3 msk
- Vatten7,50 dl
- Ingefära, färsk1 msk
- spiskummin0,50 tsk
- Salt, Vitpeppar, mald
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897100 g
- Matfett50 g
- Ärtcrème fraiche
- Crème Fraiche75 g
- Salt, Vitpeppar, mald
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
TILLAGNING
Morots- och ingefärssoppa
1. Fräs lök och spiskummin i rapsolja. Tillsätt vatten, morotspuré, ingefära, citron och grädde och låt sjuda.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Byt ut vätskan i soppan mot 160g Sopp- och såsbas, berikad, Findus 96008702 per portion.En härligt god och smakrik morots- och ingefärssoppa som toppas med ärtcrème fraiche. Vilket blir en fantastsikt god kombination.
2. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaka av med salt och peppar. Lägg i Grön grönsaksblandning strax innan servering.
Ärtcrème fraiche
1. Blanda alla ingredienser till ärtcrème fraiche. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver.Servera soppan med ärtcrème fraiche.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Sila soppan.
Ersätt grönsakerna med Ärttimbal, Findus 29110, Grön böntimbal, Findus 89891 samt Morotstimbal, Findus 29111.
Gelékonsistens: Sila soppan och förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: 90 g morotspuré och 180 g sopp- och såsbas, berikad, Findus 47061 . Servera med ärtklick.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)264,03 kcal
- Energi (kJ)1099,44 kJ
- Fett19,83 g
- Enkelomättade fettsyror7,54 g
- Fleromättade fettsyror2,79 g
- Mättade fettsyror8,26 g
- Fiber2,19 g
- Järn1,63 mg
- Kalcium140,77 mg
- Kalium305,95 mg
- Kolesterol28,66 mg
- Kolhydrat16,13 g
- Disackarider6,25 g
- Monosackarider3,20 g
- Sackaros1,92 g
- Magnesium21,50 mg
- Natrium157,25 mg
- Niacin1,19 mg
- Protein4,67 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten159,85 g
- Vitamin B120,20 µg
- Vitamin B60,20 mg
- Vitamin C16,64 mg
- Vitamin D1,75 µg
- Vitamin E4,33 mg
- Zink0,58 mg