Majssoppa med brytbröd och örtolja samt pannkakor med sylt och lakritsgrädde
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Majssoppa
- Vitlöksklyfta1,50 st
- Gul lök50 g
- 10 g
- Kycklingbuljong. färdig800 g
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
- Matfett50 g
- Salt, svartpeppar
- Pannkakor
- 0,60 kg
- Turkisk peppar30 g
- Vispgrädde3 dl
- Hallonsylt
TILLAGNING
Majssoppa
1. Fräs lök, vitlök och chili långsamt i lite olja. Slå på kycklingbuljong, koka upp och tillsätt majspurén.TIPS!
Servera soppan med örtolja och brytbröd Findus 3777.Bjud på en härligt gul majssoppa med smak av chili. Soppan är berikad och ger extra tilsskott av protein.
2. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt med salt och peppar. Hetta upp.
Lakritsgrädde
1. Mixa eller krossa turkisk peppar ordntligt(lite småkorn gör inget då det smälter i grädden).2. Vispa upp grädden och vänd ner lakritspulvret. Servera pannkakorna med lakritsgrädde och sylt.
Grov patékonsistens: Se ovan
Timbalkonsistens: Se ovan. Sila soppan. Servera med geléat bröd, se MRS, och smör. Ersätt pannkakan med pannkaksplätt, Findus 91590
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens. Förtjocka soppan med Thick and Easy, Findus 22360.
Ersätt pannkakan med glass.Flytande konsistens: se gelékonsistens, förtjocka ej. Servera med cremé fraich klick. Ersätt pannkakan med glass.
MRS= Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)557,05 kcal
- Energi (kJ)2330,59 kJ
- Fett32,80 g
- Enkelomättade fettsyror11,26 g
- Fleromättade fettsyror3,06 g
- Mättade fettsyror15,82 g
- Fiber3,41 g
- Järn2,39 mg
- Kalcium152,79 mg
- Kalium538,70 mg
- Kolesterol122,95 mg
- Kolhydrat44,35 g
- Disackarider8,52 g
- Monosackarider1,22 g
- Sackaros3,61 g
- Magnesium69,76 mg
- Natrium16836,18 mg
- Niacin4,21 mg
- Protein19,75 g
- Riboflavin0,59 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten103,06 g
- Vitamin B124,51 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C12,05 mg
- Vitamin D1,34 µg
- Vitamin E1,69 mg
- Zink0,98 mg