Majsfranska
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jäst25 g
- Vatten2 dl
- Ljus sirap0,25 dl
- Salt2 tsk
- Matolja0,50 dl
- Vetemjöl7,50 dl
- Berikning - Majsvälling FINDUS 960138972 dl
- Vatten eller ägg till pensling
- Topping
- Blandade frön0,50 dl
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 230°C.
2. Blanda vatten och jäst. Tillsätt tinad Majspuré och övriga ingredienser. Bearbeta väl.
3. Rulla ut till en lång limpa. Lägg i smord brödform. Låt jäsa ca 45 min. Pensla med vatten eller ägg och strö på blandade frön.
4. Sänk ugnstemperaturen till 180°C när brödet sätts in. Grädda i 30 min. Låt brödet vila i formen några minuter och stjälp sedan upp det. Låt svalna under handuk.
Tips!
En skiva Majsfranska blir lika god att lägga i brödrosten.Majsfranska är både klimatsmart, gott och näringsrikt. Ett bra val helt enkelt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)163,11 kcal
- Energi (kJ)682,46 kJ
- Fett4,62 g
- Enkelomättade fettsyror1,99 g
- Fleromättade fettsyror1,60 g
- Mättade fettsyror0,68 g
- Fiber2,08 g
- Järn0,76 mg
- Kalcium33,92 mg
- Kalium122,25 mg
- Kolhydrat25,18 g
- Disackarider2,58 g
- Monosackarider1,34 g
- Sackaros1,40 g
- Magnesium18,88 mg
- Natrium301,16 mg
- Niacin0,87 mg
- Protein3,92 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten30,55 g
- Vitamin B120,03 µg
- Vitamin B60,11 mg
- Vitamin C4,29 mg
- Vitamin D0,42 µg
- Vitamin E1,76 mg
- Zink0,44 mg