Majsfranska

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Jäst
    25 g
  • Vatten
    2 dl
  • Ljus sirap
    0,25 dl
  • Salt
    2 tsk
  • Matolja
    0,50 dl
  • Vetemjöl
    7,50 dl
  • Berikning - Majsvälling FINDUS 96013897
    2 dl
  • Vatten eller ägg till pensling
  • Topping
  • Blandade frön
    0,50 dl

TILLAGNING

  1. 1.  Sätt ugnen på 230°C.

  2. 2.  Blanda vatten och jäst. Tillsätt tinad Majspuré och övriga ingredienser. Bearbeta väl. 

  3. 3.  Rulla ut till en lång limpa. Lägg i smord brödform. Låt jäsa ca 45 min. Pensla med vatten eller ägg och strö på blandade frön.

  4. 4.  Sänk ugnstemperaturen till 180°C när brödet sätts in. Grädda i 30 min. Låt brödet vila i formen några minuter och stjälp sedan upp det. Låt svalna under handuk.

  5. Tips!
    En skiva Majsfranska blir lika god att lägga i brödrosten.

  6. Majsfranska är både klimatsmart, gott och näringsrikt. Ett bra val helt enkelt!  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    163,11 kcal
  • Energi (kJ)
    682,46 kJ
  • Fett
    4,62 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,99 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,60 g
  • Mättade fettsyror
    0,68 g
  • Fiber
    2,08 g
  • Järn
    0,76 mg
  • Kalcium
    33,92 mg
  • Kalium
    122,25 mg
  • Kolhydrat
    25,18 g
  • Disackarider
    2,58 g
  • Monosackarider
    1,34 g
  • Sackaros
    1,40 g
  • Magnesium
    18,88 mg
  • Natrium
    301,16 mg
  • Niacin
    0,87 mg
  • Protein
    3,92 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    30,55 g
  • Vitamin B12
    0,03 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    4,29 mg
  • Vitamin D
    0,42 µg
  • Vitamin E
    1,76 mg
  • Zink
    0,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet