Majs- och kycklingsoppa med persilja

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Fräs lök och Salladskyckling i margarin. Tillsätt Majspuré och hönsbuljong. Koka upp.

  2. 2.  Tillsätt Sopp- och såsbas. Hetta upp under omrörning. Smaksätt. Tillsätt Persilja strax före servering.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Ersätt Salladskyckling med tärnad Kycklingtimbal, Findus 29118.

    Gelékonsistens: 90 g Majspuré och 180 Sopp- och såsbas. Förtjocka med Thick & Easy, Findus 22360. Servera med crème fraiche och geléad smörgås (sid 101).

    Flytande konsistens: 90 g Majspuré och 180 g Sopp- och såsbas. Servera med crème fraiche.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  3. TIPS!
    Toppa soppan med en klick crème fraiche och finhackad chili. Servera med smörgås och mjölk.

  4. Majs- och kycklingsoppa är ett utmärkt middagsval. Perfekt för kallare dagar med en värmande soppa med mycket smak. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    563 kcal
  • Energi (kJ)
    2353,75 kJ
  • Fett
    32,59 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,11 g
  • Mättade fettsyror
    12,99 g
  • Fiber
    4,14 g
  • Järn
    0,32 mg
  • Kalcium
    317,20 mg
  • Kalium
    438,60 mg
  • Kolesterol
    28,28 mg
  • Kolhydrat
    37,01 g
  • Disackarider
    9,78 g
  • Monosackarider
    0,30 g
  • Sackaros
    0,15 g
  • Magnesium
    36,70 mg
  • Natrium
    522 mg
  • Niacin
    6,01 mg
  • Protein
    28,46 g
  • Riboflavin
    0,35 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    239,36 g
  • Vitamin B12
    1,37 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    1,98 mg
  • Vitamin D
    4,13 µg
  • Vitamin E
    1,49 mg
  • Zink
    1,41 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet