Klappkräm
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mannagryn1 dl
- Mjölk4 dl
- Strösocker5 msk
- Berikning Majsvälling, FINDUS 960138973 dl
- eller Jordgubbspuré FINDUS 96012397
TILLAGNING
1. Koka upp vatten, vispa i mannagryn och socker. Låt koka ca 20 min. Tillsätt någon av puréerna. Blanda.
2. Häll gröten i en skål eller blandningsmaskin. Vispa kraftigt i ca 45 min, så att krämen kallnar och blir riktigt luftig.
Gelékonsistens och Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd hallonpuré. Servera med gräddklick.
TIPS!
Servera med mjölk eller vispgrädde.Testa vårt goda recept på klappkräm, ett perfekt val för mellanmål. Med Findus frukt- och bärpuréer går det enkelt att variera smaken på klappkrämen. Välj mellan olika sorters frukter och bär.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)126,09 kcal
- Energi (kJ)527,52 kJ
- Fett2,30 g
- Enkelomättade fettsyror0,70 g
- Fleromättade fettsyror0,44 g
- Mättade fettsyror1,01 g
- Fiber1,52 g
- Järn1,32 mg
- Kalcium122,55 mg
- Kalium218,18 mg
- Kolesterol2,51 mg
- Kolhydrat21 g
- Disackarider10,99 g
- Monosackarider1,80 g
- Sackaros6,60 g
- Magnesium18,70 mg
- Natrium61,47 mg
- Niacin0,56 mg
- Protein4,31 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten65,32 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C14,68 mg
- Vitamin D1,55 µg
- Vitamin E1,83 mg
- Zink0,50 mg