Julbakelse
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kanel1 tsk
- Socker0,50 dl
- Socker0,50 dl
- Vispgrädde1,50 dl
- Mjölk0,75 dl
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
- Vaniljsocker1 tsk
- Äggula3 st
- Smör25 g
- Socker3 msk
- Vaniljglass200 g
TILLAGNING
1. Tina puré och blanda med socker samt kanel.
TIPS!
Servera med glass eller vispgrädde.
Bakelse som passar perfekt att bjuda på som dessert under julen. Desserten är också lätt att anpassa till olika konsistensser.Äggblandning
1. Koka upp socker, vispgrädde, mjölk, Berikning Majsvällingpulver och vaniljsocker. Dra av och vispa i äggulorna.2. Smöra en ugnsform. Skiva bullarna längs med och lägg botten av bullen på rad i formen. Spritsa eller bred på blåbärspurén. Lägg på locket på bullen. Smält smöret och slå på bullarna.
3. Häll över äggblandningen och strö över socker. Sätt i ugn 175°C, ca 25 minuter till smeten har stelnat.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Ersätt kanelbullarna med Brödtimbal, Findus 96008767. Tillaga under lock. Blanda kanel och socker och strö över.
Gelékonsistens: Fruktsoppa, se MRS. Serveras med vaniljkräm och en klick glass.
Flytande konsistens: Fruktsoppa, se MRS. Serveras med vaniljkräm och en klick glass
MRS = Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)309,50 kcal
- Energi (kJ)1294,95 kJ
- Fett19,22 g
- Enkelomättade fettsyror6,36 g
- Fleromättade fettsyror1,46 g
- Mättade fettsyror9,91 g
- Fiber1,23 g
- Järn0,90 mg
- Kalcium91,91 mg
- Kalium149,50 mg
- Kolesterol93,16 mg
- Kolhydrat29,37 g
- Disackarider18,01 g
- Monosackarider3,49 g
- Sackaros14,90 g
- Magnesium12,89 mg
- Natrium106,42 mg
- Niacin0,61 mg
- Protein4,39 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten52,89 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,11 mg
- Vitamin C4,73 mg
- Vitamin D1,17 µg
- Vitamin E2,33 mg
- Zink0,64 mg