Julbakelse

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och blanda med socker samt kanel.

  2. TIPS!
    Servera med glass eller vispgrädde. 

    Bakelse som passar perfekt att bjuda på som dessert under julen. Desserten är också lätt att anpassa till olika konsistensser. 

  3. Äggblandning
    1.  Koka upp socker, vispgrädde, mjölk, Berikning Majsvällingpulver och vaniljsocker. Dra av och vispa i äggulorna.

  4. 2.  Smöra en ugnsform. Skiva bullarna längs med och lägg botten av bullen på rad i formen. Spritsa eller bred på blåbärspurén. Lägg på locket på bullen. Smält smöret och slå på bullarna.

  5. 3.  Häll över äggblandningen och strö över socker. Sätt i ugn 175°C, ca 25 minuter till smeten har stelnat.

  6. Grov patékonsistens: Se ovan.

  7. Timbalkonsistens: Ersätt kanelbullarna med Brödtimbal, Findus 96008767. Tillaga under lock. Blanda kanel och socker och strö över.

  8. Gelékonsistens: Fruktsoppa, se MRS. Serveras med vaniljkräm och en klick glass.

  9. Flytande konsistens: Fruktsoppa, se MRS. Serveras med vaniljkräm och en klick glass

  10. MRS = Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    309,50 kcal
  • Energi (kJ)
    1294,95 kJ
  • Fett
    19,22 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,46 g
  • Mättade fettsyror
    9,91 g
  • Fiber
    1,23 g
  • Järn
    0,90 mg
  • Kalcium
    91,91 mg
  • Kalium
    149,50 mg
  • Kolesterol
    93,16 mg
  • Kolhydrat
    29,37 g
  • Disackarider
    18,01 g
  • Monosackarider
    3,49 g
  • Sackaros
    14,90 g
  • Magnesium
    12,89 mg
  • Natrium
    106,42 mg
  • Niacin
    0,61 mg
  • Protein
    4,39 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    52,89 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    4,73 mg
  • Vitamin D
    1,17 µg
  • Vitamin E
    2,33 mg
  • Zink
    0,64 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet