Jordärtskockssoppa med pepparrotstzatziki

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Jordärtskockssoppa à 1,25 dl
  • Schalottenlök
    50 g
  • Smör
    12 g
  • Vitt vin / Matlagningsvin
    1 dl
  • Grädde
    2,50 dl
  • Grönsaksbuljong, färdig
    3,50 dl
  • Majsstärkelse
  • Berikning Majsvälling FINDUS 96013897
    50 g
  • Extra smör
    50 g
  • Salt, peppar
  • Pepparrotstzatsiki à 30 g
  • Crème Fraiche
    100 g
  • Gurka
    200 g
  • 30 g
  • Pepparrot riven
    30 g
  • Bacon, tärnad
    100 g
  • Salt, svartpeppar
  • Brödkrutonger
    50 g

TILLAGNING

  1. Jordärtskockssoppa
    1.  Finhacka löken. Sautera i smör tills den är mjuk och tillsätt puré, vin, grädde och buljong.

  2. 2.  Red av. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt Berikning Majsvälling och extra smör. Smaksätt.

  3. Pepparrotstzatziki
    1.  Vispa crème fraiche. Skala, kärna ur och riv gurkan.
    Blanda alla ingredienser och smaksätt.

  4. Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Sila soppan. Ersätt gurka, persilja och riven pepparrot med pepparrotsvisp. Ersätt bacon med Stekt fläsk timbal 96008680, som strimlas.
    Servera ev med geléad smörgås, sid 138.

    Gelékonsistens: Sila soppan. Förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med tjock crème fraiche smaksatt med slät pepparrotsvisp och geléad smörgås, sid 138.

    Flytande konsistens: 90 g Jordärtskockspuré och 180 g Sopp- och såsbas 96008702. Servera med tjock crème fraiche smaksatt med pepparrotsvisp.

  5. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  6. TIPS!
    Servera tillsammans med stekt tärnad bacon och brödkrutonger.

  7. Jordärtskockssoppan är baserad på Findus jordärtskockspuré som gör sig fint i soppor. Jordärtskockan är skördad när den är som bäst, finpasserats till puré och sen frysts in för att fånga godheten. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    285,30 kcal
  • Energi (kJ)
    1193,77 kJ
  • Fett
    22,01 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,12 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,99 g
  • Mättade fettsyror
    13,33 g
  • Fiber
    3,03 g
  • Järn
    2,63 mg
  • Kalcium
    89,88 mg
  • Kalium
    477,93 mg
  • Kolesterol
    58 mg
  • Kolhydrat
    15,83 g
  • Disackarider
    2,51 g
  • Monosackarider
    2,71 g
  • Sackaros
    0,30 g
  • Magnesium
    24,16 mg
  • Natrium
    301,95 mg
  • Niacin
    1,68 mg
  • Protein
    5,06 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    138,34 g
  • Vitamin B12
    0,23 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    22,18 mg
  • Vitamin D
    0,69 µg
  • Vitamin E
    1,49 mg
  • Zink
    0,56 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet