Höstgul fisksoppa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Höstgul fisksoppa à 2,5 dl
- Hönsbuljong, färdig
- Lökfond1,20 liter
- Vitt vin/matlagningsvin2 hg
- Vitlökspulver5 g
- Vispgrädde3 dl
- Saffran0,24 g
- Majsstärkelse
- Berikning Majsvälling FINDUS 96013897100 g
- Matfett
- Cayennepeppar
- Salt
- Brytbröd m fiber FINDUS200 g
- 300 g
- Smör50 g
- Ost100 g
TILLAGNING
1. Tina och tärna torskfilén. Blanda puré, lökfond, buljong, vin, grädde, vitlökspulver och saffran. Låt koka upp.
2. Red av med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt Berikning Majsvälling och matfett, späd eventuellt. Tillsätt torskfilé. Låt sjuda tills fisken är klar. Smaksätt.
Servera med crème fraiche, smörgås med pålägg samt standardmjölk.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med Torsktimbal 96008489.
Gelékonsistens: Tillsätt Torskpuré 96012420 istället för Torskfilé. Förtjocka soppan med Berikning Majsvälling 96013897. Som tillbehör serveras geléad smörgås, sid 138, och crème fraiche.
Flytande konsistens: Se gelékonsistens. Förtjocka ej soppan, uteslut smörgås.MRS=Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
För en näringsrikare soppa, ersätt majsstärkelse med Berikning Majsvälling.Servera en Höstgul fisksoppa till en av veckans middagar. Både mättande, smakfullt och värmande under kalla dagar. Berikad med Berikning Majsvälling för extra näring.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)368,78 kcal
- Energi (kJ)1543,10 kJ
- Fett21,21 g
- Enkelomättade fettsyror5,36 g
- Fleromättade fettsyror1,18 g
- Mättade fettsyror12,78 g
- Fiber3,21 g
- Järn1,97 mg
- Kalcium224,36 mg
- Kalium479,86 mg
- Kolesterol67,77 mg
- Kolhydrat24,72 g
- Disackarider6,03 g
- Monosackarider3,33 g
- Sackaros2,33 g
- Magnesium42,26 mg
- Natrium549,93 mg
- Niacin3,28 mg
- Protein15,13 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,31 mg
- Vatten275,63 g
- Vitamin B120,80 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C26,37 mg
- Vitamin D1,77 µg
- Vitamin E2,79 mg
- Zink1,31 mg