Högsbosoppa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Högsbosoppa à 1,5 dl
- Grönsaksbuljong, färdig8 dl
- Vispgrädde0,50 dl
- Majsstärkelse
- Berikning Majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Matfett50 g
- Salt, peppar
- 10 g
- Créme fraiche
TILLAGNING
1. Koka upp morotspuré och grönsaksbuljong.
Tillsätt Rotfruktsstrimlor och grädde. Red av. Låt sjuda ca 5 min.2. Tillsätt Berikning Majsvälling och matfett. Smaksätt och tillsätt gräslök strax före servering.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut rotfruktsstrimlor och gräslök samt tillsätt Blandad Grönsakstimbal 96008538. Timbalerna upphettas separat, strimlas och tillsätts i soppan. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
Gelékonsistens: 90 g Morotspuré och 180 g Sopp- och såsbas 96008702. Förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med geléad smörgås, sid 138.
Flytande konsistens: 90 g Morotspuré och 180 g Sopp- och såsbas 96008702. Servera med crème fraiche.MRS=Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med crème fraiche och smörgås.
Högsbosoppa är mångas favorit och passar perfekt under hösten. Värmande, mustig och väldigt god. Med Findus morotspuré kan du enkelt få till denna goda soppa på nolltid.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)103,65 kcal
- Energi (kJ)433,68 kJ
- Fett7,11 g
- Enkelomättade fettsyror2,33 g
- Fleromättade fettsyror1,22 g
- Mättade fettsyror3,30 g
- Fiber1,72 g
- Järn0,87 mg
- Kalcium61,88 mg
- Kalium204,50 mg
- Kolesterol5,66 mg
- Kolhydrat7,26 g
- Disackarider2,90 g
- Monosackarider1,73 g
- Sackaros1,55 g
- Magnesium15,17 mg
- Natrium267,97 mg
- Niacin1,22 mg
- Protein1,98 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten141,43 g
- Vitamin B120,06 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C15,24 mg
- Vitamin D1,08 µg
- Vitamin E1,73 mg
- Zink0,29 mg