Hastbullar
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Bakpulver4 tsk
- Vaniljsocker1 tsk
- Socker1,50 dl
- Vetemjöl5,50 dl
- Berikning, majsvälling FINDUS 960138972 dl
- Smör150 g
- Filmjölk3,50 dl
- Fyllning
- Smör100 g
- Socker1 dl
- Kanel4 tsk
- Ägg1 st
- Pärlsocker0,50 dl
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 210°C
2. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, strösocker, vetemjöl och Berikning Majsvälling i en bunke.
3. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
4. Fördela degen i ca 20 muffins-formar utställda på en plåt.
Fyllning
1. Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål. Gör en grop i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.
2. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
TIPS!
Byt ut pärlsockret mot ett färglatt strössel för ett annat utseende på Hastbullen.Servera Hastbullen som ett alternativ till den klassiska kanelbullen. Den är näringsberikad och ger extra tillskott av energi och protein.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)211,30 kcal
- Energi (kJ)884,09 kJ
- Fett10,79 g
- Enkelomättade fettsyror2,58 g
- Fleromättade fettsyror0,59 g
- Mättade fettsyror6,86 g
- Fiber0,61 g
- Järn0,42 mg
- Kalcium143,54 mg
- Kalium81,42 mg
- Kolesterol40,04 mg
- Kolhydrat25,48 g
- Disackarider13,13 g
- Monosackarider0,33 g
- Sackaros11,55 g
- Magnesium7,21 mg
- Natrium186,51 mg
- Niacin0,24 mg
- Protein2,75 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten20,65 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C2,44 mg
- Vitamin D0,45 µg
- Vitamin E0,88 mg
- Zink0,29 mg