Blåbärszebra med grädde

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Blåbärsgröt

  2. 1.  Koka riset med mjölken enl anvisning på förpackningen.

  3. 2.  Blanda blåbärspuré med risgrynsgröten och smaksätt med socker. Kyl ner.

  4. Kvarggrädde

  5. 1.  Vispa grädde löst och blanda med kvarg. Smaksätt med vaniljsocker.

  6. 2.  Varva blåbärsgröt och kvarggrädde i vackra glas. Ställ kallt minst 1 timme.

  7. TIPS!
    Toppas med blåbär och citronmeliss. 

    Blåbärszebra med kvarggrädde är ett perfekt och näringsrikt mellanmål eller dessert. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    129,32 kcal
  • Energi (kJ)
    541,07 kJ
  • Fett
    8,47 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    5,39 g
  • Fiber
    0,52 g
  • Järn
    0,12 mg
  • Kalcium
    67,49 mg
  • Kalium
    103,39 mg
  • Kolesterol
    24,96 mg
  • Kolhydrat
    9,44 g
  • Disackarider
    4,48 g
  • Monosackarider
    0,90 g
  • Sackaros
    2,17 g
  • Magnesium
    8,39 mg
  • Natrium
    56,38 mg
  • Niacin
    0,15 mg
  • Protein
    3,70 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    60,03 g
  • Vitamin B12
    0,34 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    0,99 mg
  • Vitamin D
    0,32 µg
  • Vitamin E
    0,19 mg
  • Zink
    0,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet