Blåbärsglass
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Berikning, majsvälling FINDUS 96013897150 g
- Kondenserad mjölk397 g
- Vispgrädde5 dl
TILLAGNING
1. Smält Blåbärspuré och vispa i Berikning Majsvälling och sedan den kondenserade mjölken. Låt svalna.
2. Vispa grädden och vänd i blåbärsblandningen och häll upp i glassformar eller i en form för att senare skära eller kula upp
glassen.
TIPS!
Vid konsistensanpassning, uteslut glasstrut.Testa detta recept på en smakfull blåbärsglass som även är berikad med protein och näring. Servera i strut eller i skål.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)315,52 kcal
- Energi (kJ)1320,01 kJ
- Fett25,12 g
- Enkelomättade fettsyror6,53 g
- Fleromättade fettsyror1,06 g
- Mättade fettsyror15,55 g
- Fiber1,07 g
- Järn1,55 mg
- Kalcium242,85 mg
- Kalium319,58 mg
- Kolesterol68,09 mg
- Kolhydrat15,90 g
- Disackarider9,03 g
- Monosackarider2,98 g
- Sackaros0,13 g
- Magnesium23,19 mg
- Natrium122,21 mg
- Niacin0,67 mg
- Protein6,57 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten79,46 g
- Vitamin B120,38 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin C11,95 mg
- Vitamin D1,79 µg
- Vitamin E2,71 mg
- Zink0,80 mg