Blåbärsglass

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Smält Blåbärspuré och vispa i Berikning Majsvälling och sedan den kondenserade mjölken. Låt svalna.

  2. 2.  Vispa grädden och vänd i blåbärsblandningen och häll upp i glassformar eller i en form för att senare skära eller kula upp
    glassen.

    TIPS!
    Vid konsistensanpassning, uteslut glasstrut.

  3. Testa detta recept på en smakfull blåbärsglass som även är berikad med protein och näring. Servera i strut eller i skål. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    315,52 kcal
  • Energi (kJ)
    1320,01 kJ
  • Fett
    25,12 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,53 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,06 g
  • Mättade fettsyror
    15,55 g
  • Fiber
    1,07 g
  • Järn
    1,55 mg
  • Kalcium
    242,85 mg
  • Kalium
    319,58 mg
  • Kolesterol
    68,09 mg
  • Kolhydrat
    15,90 g
  • Disackarider
    9,03 g
  • Monosackarider
    2,98 g
  • Sackaros
    0,13 g
  • Magnesium
    23,19 mg
  • Natrium
    122,21 mg
  • Niacin
    0,67 mg
  • Protein
    6,57 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    79,46 g
  • Vitamin B12
    0,38 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    11,95 mg
  • Vitamin D
    1,79 µg
  • Vitamin E
    2,71 mg
  • Zink
    0,80 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet