Aprikoskräm med äpple, ananas och russin
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Aprikskräm med äpple, russin och ananas à 1,5 dl
- Kranvatten8 dl
- Ananaskross200 g
- Strösocker0,80 dl
- Russin100 g
- Potatismjöl0,50 dl
TILLAGNING
1. Tärna de frusna äppleklyftorna. Koka upp puré och vatten.
2. Tillsätt ananaskross och russin. Låt sjuda 3-5 min.
3. Toppred med potatismjöl. Smaksätt. Servera med mjölk.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Aprikoskräm, se MRS.
Gelékonsistens: Aprikoskräm, se MRS. Servera med vispad grädde.
Flytande konsistens: Aprikossoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Toppa med lite färsk mynta.Erbjud denna aprikoskräm med äpple, ananas och russin som mellanmål eller dessert på veckans meny. Servera krämen tillsammans med kall mjölk.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)121,06 kcal
- Energi (kJ)506,61 kJ
- Fett0,26 g
- Enkelomättade fettsyror0,07 g
- Fleromättade fettsyror0,05 g
- Mättade fettsyror0,02 g
- Fiber1,98 g
- Järn0,50 mg
- Kalcium18,43 mg
- Kalium235,68 mg
- Kolhydrat27,38 g
- Disackarider11,73 g
- Monosackarider12,09 g
- Sackaros11,88 g
- Magnesium11 mg
- Natrium4,32 mg
- Niacin0,39 mg
- Protein0,93 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten159,66 g
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C8,40 mg
- Vitamin E1,91 mg
- Zink0,17 mg