Aprikoskräm med äpple, ananas och russin

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tärna de frusna äppleklyftorna. Koka upp puré och vatten.

  2. 2.  Tillsätt ananaskross och russin. Låt sjuda 3-5 min.

  3. 3.  Toppred med potatismjöl. Smaksätt. Servera med mjölk.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Aprikoskräm, se MRS.

    Gelékonsistens: Aprikoskräm, se MRS. Servera med vispad grädde.

    Flytande konsistens: Aprikossoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  4. TIPS!
    Toppa med lite färsk mynta. 

  5. Erbjud denna aprikoskräm med äpple, ananas och russin som mellanmål eller dessert på veckans meny. Servera krämen tillsammans med kall mjölk.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    121,06 kcal
  • Energi (kJ)
    506,61 kJ
  • Fett
    0,26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,07 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,05 g
  • Mättade fettsyror
    0,02 g
  • Fiber
    1,98 g
  • Järn
    0,50 mg
  • Kalcium
    18,43 mg
  • Kalium
    235,68 mg
  • Kolhydrat
    27,38 g
  • Disackarider
    11,73 g
  • Monosackarider
    12,09 g
  • Sackaros
    11,88 g
  • Magnesium
    11 mg
  • Natrium
    4,32 mg
  • Niacin
    0,39 mg
  • Protein
    0,93 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    159,66 g
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    8,40 mg
  • Vitamin E
    1,91 mg
  • Zink
    0,17 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet