INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg170 g
- Socker225 g
- Vetemjöl210 g
- Bakpulver10 g
- Salt3 g
- Grekisk yoghurt100 g
- Smör100 g
- Pepparkakor90 g
TILLAGNING
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Vänd i mjöl, bakpulver och salt.
3. Rör ner hallonpuré, yoghurt, smör och pepparkakor.
4. Häll upp i muffinsformar.
5. Grädda dem i 200 grader tills de gått fin färg, ca 15-20 minuter. Osäker om de är klara? Gör ett stickprov. Är provstickan torr så är muffins klara!
Tips!
Dekorera muffins med frystorkade hallon och pepparkakssmulor för lite extra crunch.
Smarriga muffins gjorda på vår finpasserade hallonpuré. Med pepparkakor både i smeten och som dekoration blir dessa muffins är ett måste till julens adventsfikor.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)200,24 kcal
- Energi (kJ)837,84 kJ
- Fett7,85 g
- Enkelomättade fettsyror2,14 g
- Fleromättade fettsyror0,58 g
- Mättade fettsyror4,45 g
- Fiber0,91 g
- Järn0,40 mg
- Kalcium64,83 mg
- Kalium73,39 mg
- Kolesterol54,47 mg
- Kolhydrat28,75 g
- Disackarider16,36 g
- Monosackarider0,48 g
- Sackaros16,01 g
- Magnesium8,56 mg
- Natrium210,21 mg
- Niacin0,37 mg
- Protein3,03 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten24,61 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2,65 mg
- Vitamin D0,24 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,34 mg