Vit chokladkladdkaka med ananastopping

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Smält vit choklad och smör i vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner vit choklad och smör i blandningen.

  2. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss eller färska bär. 

    Vit chokladkaka med ananastopping, en god dessert som bjuder på flera härliga smaker och kombinationer. 

  3. 2.  Vänd till sist ner mjöl och vaniljsocker. Häll upp i pajform eller bleck. Tillaga i ugn, varmluft 180 ° C i ca 22-30 min.

  4. 12 portioner till springform
    24 portioner är lagom till GN 1/1.

  5. Topping
    1.  Blanda färskost och florsocker. Bred ut på avsvalnad kaka. Blanda ananaspuré med skal+ saft  från lime samt Thick & Easy™ och toppa på färskostblandningen.

  6. Grov patékonsistens: Se ovan.

  7. Timbalkonsistens: Se ovan. Täck med lock eller folie vid gräddning.Uteslut limeskal i ananastoppingen.

  8. Gelékonsistens: Blanchmange med Ananassås, se MRS.

  9. Flytande konsistens: Ananassoppa, se MRS.

  10. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    293,66 kcal
  • Energi (kJ)
    1228,73 kJ
  • Fett
    18,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,74 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,90 g
  • Mättade fettsyror
    11,30 g
  • Fiber
    0,51 g
  • Järn
    0,35 mg
  • Kalcium
    49,37 mg
  • Kalium
    99,23 mg
  • Kolesterol
    78,78 mg
  • Kolhydrat
    28,43 g
  • Disackarider
    20,63 g
  • Monosackarider
    0,54 g
  • Sackaros
    18,81 g
  • Magnesium
    9,21 mg
  • Natrium
    113,13 mg
  • Niacin
    0,19 mg
  • Protein
    3,99 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    35,94 g
  • Vitamin B12
    0,27 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    3,36 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    1,07 mg
  • Zink
    0,41 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet