Svartvinbärspaj med vaniljgrädde
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg
- Matfett150 g
- Vetemjöl2 dl
- Bakpulver1 tsk
- Socker0,50 dl
- Berikning, majsvälling FINDUS 9601389730 g
- Fyllning
- Ägg2 st
- Socker0,75 dl
- Creme Fraiche3 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Kanel5 g
- Vispgrädde2 dl
- Kesella125 g
- Vaniljsocker
- Socker
TILLAGNING
Pajdeg
1. Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser. Kavla eller tryck ut i formen.
Fyllning
1. Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche,vaniljsocker och kanel. Häll fyllningen i pajskalet.2. Grädda i konvektionsugn 150˚C, ca 30 min. Låt pajen stå en stund så att fyllningen ”stannar”. Servera pajen med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker och socker.
12 portioner är lagom i en rund pajform.
36 portioner är lagom i ett GN1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt pajdegen med riven brödtimbal. Täck formen med lock.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut pajdegen.
Flytande konsistens: Svart vinbärssoppa se MRS. Servera med vanijgrädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Sikta florsocker över pajen strax före servering.Svart vinbärspaj med vaniljgrädde. Fantastiskt god dessert som lätt blir en favorit hos många. Enkel att laga både i en rund pajform alternativt i ett gastronombleck.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)264,13 kcal
- Energi (kJ)1105,07 kJ
- Fett19,84 g
- Enkelomättade fettsyror5,91 g
- Fleromättade fettsyror2,37 g
- Mättade fettsyror10,48 g
- Fiber1,64 g
- Järn0,51 mg
- Kalcium92,58 mg
- Kalium155,36 mg
- Kolesterol57,07 mg
- Kolhydrat17,14 g
- Disackarider8,46 g
- Monosackarider1,81 g
- Sackaros6,94 g
- Magnesium11,21 mg
- Natrium210,04 mg
- Niacin0,21 mg
- Protein3,84 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten47,50 g
- Vitamin B120,24 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C29,73 mg
- Vitamin D1,29 µg
- Vitamin E2,37 mg
- Zink0,36 mg