Svart vinbärsparfait med mörk chokladmaräng
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Svart vinbärsparfait à 100 g
- Ägg5 st
- Florsocker1 dl
- Vispgrädde4 dl
- Gelatinblad3,20 g
- Maräng100 g
- Mörk choklad att ringla över marängen50 g
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enl. anvisning på paketet. Smält chokladen och ringla över marängerna. Hetta upp purén och tillsätt gelatinet under omrörning.
2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda i puréblandningen. Vispa grädden och blanda i. Krossa och blanda i de chokladdrisslade marängerna. Frys i flerportions- eller enportionsformar.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan.
Flytande konsistens: Svart vinbärssoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera gärna med fruktsås eller bär.Parfait med svart vinbärssmak, tillsammans med mörk chokladmaräng, är en lyxig och framförallt väldigt god dessert.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)281,25 kcal
- Energi (kJ)1176,86 kJ
- Fett20,72 g
- Enkelomättade fettsyror5,22 g
- Fleromättade fettsyror1,01 g
- Mättade fettsyror12,49 g
- Fiber1,77 g
- Järn1,35 mg
- Kalcium68,03 mg
- Kalium196,72 mg
- Kolesterol147,36 mg
- Kolhydrat17,69 g
- Disackarider13,97 g
- Monosackarider2,08 g
- Sackaros12,79 g
- Magnesium18,69 mg
- Natrium59,10 mg
- Niacin0,12 mg
- Protein5,60 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten64,21 g
- Vitamin B120,58 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C37,76 mg
- Vitamin D0,46 µg
- Vitamin E2,45 mg
- Zink0,67 mg