Stinas päronkaka med kardemummagrädde

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Päronkaka à 90 g
  • Ägg
    2 st
  • Socker
    3 dl
  • Smör
    150 g
  • Vetemjöl
    2 dl
  • Berikning, majsvälling FINDUS 96013897
    1,50 dl
  • Bakpulver
    1 tsk
  • Vaniljsocker
    1 tsk
  • Servera med kardemummagrädde:
  • Vispgrädde
    2,50 dl
  • Kardemumma mald
    1 tsk

TILLAGNING

  1. Tillagning 
    1.  Vispa ägg och socker poröst. Smält smör. Blanda mjöl, Berikning Majsvälling, bakpulver och vaniljsocker.

  2. 2.  Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt smöret samt den tinade purén. Häll smeten i smorda bleck eller formar.

  3. 3. Grädda i konvektionsugn 180˚ C, ca 30 min 

  4. 30 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan.

    Gelékonsistens: Geléa päronkaka med Thick & Easy, Findus 22360

    Flytande konsistens: Päronsoppa, sid 176. Servera med vispad grädde smaksatt med finmald kardemumma.

  5. MRS = Mätt Rätt & Slätt

  6. TIPS!
    Vispa grädden och smaksätt med kardemumma.

  7. Fruktig och god kaka med smak av päron. Servera kakan tillsammans med kardemummagrädde för en fulländad dessert. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    268,92 kcal
  • Energi (kJ)
    1125,18 kJ
  • Fett
    16,22 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,74 g
  • Mättade fettsyror
    10,16 g
  • Fiber
    1,13 g
  • Järn
    0,52 mg
  • Kalcium
    78,90 mg
  • Kalium
    90,12 mg
  • Kolesterol
    71,66 mg
  • Kolhydrat
    27,64 g
  • Disackarider
    18,66 g
  • Monosackarider
    1,87 g
  • Sackaros
    17,28 g
  • Magnesium
    7 mg
  • Natrium
    118,04 mg
  • Niacin
    0,20 mg
  • Protein
    2,71 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    34,98 g
  • Vitamin B12
    0,20 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    3,56 mg
  • Vitamin D
    0,56 µg
  • Vitamin E
    1,42 mg
  • Zink
    0,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet