Smulpaj med hallon

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Pajdeg
    1.  Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser.

  2. Fyllning
    1.  Tina purén och blanda med övriga ingredienser. Fördela fyllningen i bleck eller form. Smula över pajdegen och grädda i kombiugn 160°C, ca 25 min.

  3. Timbalkonsistens: Se ovan. Täck formen med lock eller folie. Ta av locket 10 min före pajen är klar.

  4. Gelékonsistens: Kräm (se recept sid 173) använd hallonpuré. Servera med vispad grädde.

  5. Flytande konsistens: Fruktsoppa (se recept sid 176) använd hallonpuré. Servera med vispad grädde.

  6. TIPS!
    Servera med vaniljsås.

  7. Smulpaj med hallon är alltid en god och mycket uppskattad dessert att bjuda på. Med Findus frukt- och bärpuréer kan du enkelt variera fyllningen efter tycke och smak! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    233,74 kcal
  • Energi (kJ)
    977,95 kJ
  • Fett
    10,78 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,65 g
  • Mättade fettsyror
    6,93 g
  • Fiber
    2,51 g
  • Järn
    0,62 mg
  • Kalcium
    69,08 mg
  • Kalium
    125,94 mg
  • Kolesterol
    32 mg
  • Kolhydrat
    31,04 g
  • Disackarider
    12,11 g
  • Monosackarider
    1,36 g
  • Sackaros
    11,86 g
  • Magnesium
    16,04 mg
  • Natrium
    120,13 mg
  • Niacin
    0,38 mg
  • Protein
    1,84 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    49,35 g
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    12,84 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    1,02 mg
  • Zink
    0,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet