Sagosoppa med kardemummaklick
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sagosoppa à 2 dl
- Kranvatten1,40 liter
- Sagogryn70 g
- Kanelstång2 st
- Ev. russin100 g
- Socker
- Kardemummaklick
- Vispgrädde2,50 dl
- Kardemumma, malen
- Florsocker
TILLAGNING
1. Koka upp vatten och sagogryn samt kanel. Låt koka till grynen är mjuka, ca 30 minuter. Rör i puréer och russin. Smaka av med socker.
2. Vispa grädde och smaksätt med kardemumma och florsocker.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut russin.
Gelékonsistens: Hallonsoppa, sid 176, förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med kardemummaklick.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176. Servera med kardemummaklick.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Dekorera gärna med rivet limeskal.Sagosoppa, gjord på Findus fina puréer av svart vinbär och hallon. Puréerna tar fram en god smak och fin färg till soppan. Ett utmärkt val av dessert.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)164,85 kcal
- Energi (kJ)689,73 kJ
- Fett10,33 g
- Enkelomättade fettsyror2,50 g
- Fleromättade fettsyror0,44 g
- Mättade fettsyror6,40 g
- Fiber2,61 g
- Järn0,64 mg
- Kalcium45,14 mg
- Kalium185,94 mg
- Kolesterol28,29 mg
- Kolhydrat15,03 g
- Disackarider0,91 g
- Monosackarider9,29 g
- Sackaros0,38 g
- Magnesium16,16 mg
- Natrium10,71 mg
- Niacin0,26 mg
- Protein1,82 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten186,14 g
- Vitamin B120,09 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C27,66 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E0,91 mg
- Zink0,24 mg