Sagosoppa med kardemummaklick

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp vatten och sagogryn samt kanel. Låt koka till grynen är mjuka, ca 30 minuter. Rör i puréer och russin. Smaka av med socker.

  2. 2.  Vispa grädde och smaksätt med kardemumma och florsocker.

  3. Grov patékonsistens: Se ovan.

  4. Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut russin.

    Gelékonsistens: Hallonsoppa, sid 176, förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med kardemummaklick.

    Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176. Servera med kardemummaklick.

  5. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  6. TIPS!
    Dekorera gärna med rivet limeskal.

  7. Sagosoppa, gjord på Findus fina puréer av svart vinbär och hallon. Puréerna tar fram en god smak och fin färg till soppan. Ett utmärkt val av dessert. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    164,85 kcal
  • Energi (kJ)
    689,73 kJ
  • Fett
    10,33 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,50 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,44 g
  • Mättade fettsyror
    6,40 g
  • Fiber
    2,61 g
  • Järn
    0,64 mg
  • Kalcium
    45,14 mg
  • Kalium
    185,94 mg
  • Kolesterol
    28,29 mg
  • Kolhydrat
    15,03 g
  • Disackarider
    0,91 g
  • Monosackarider
    9,29 g
  • Sackaros
    0,38 g
  • Magnesium
    16,16 mg
  • Natrium
    10,71 mg
  • Niacin
    0,26 mg
  • Protein
    1,82 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    186,14 g
  • Vitamin B12
    0,09 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    27,66 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,91 mg
  • Zink
    0,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet