Ris á la malta mousse med jordgubbskross
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jordgubbar300 g
- Mandel150 g
- Risgrynsgröt2 kg
- Vispgrädde5 dl
- Saffran1 g
- Thick & Easy TM FINDUS 960128984 msk
TILLAGNING
1. Börja med att smälta saffran med lite av vispgrädde. Rör ner resterande vispgrädde tillsammans med mandlar och blanda.
2. Rör ut grädden med risgröt och fyll upp i serveringsglas eller skål.
3. Grovskär jordgubbarna och blanda ut med purén.
4. Blanda ner Thick & Easy och låt stå i ca 10 minuter.
5. Servera jordgubbskross som lock på gröten glasen.
Tips!
Använd gärna färska jordgubbar för mer smak men det går lika bra med frysta.Uppdatera den klassiska Ris á la malta till en med mouse med jordgubbskross.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1035,09 kcal
- Energi (kJ)4330,96 kJ
- Fett30,29 g
- Enkelomättade fettsyror10,88 g
- Fleromättade fettsyror3,07 g
- Mättade fettsyror13,91 g
- Fiber4,71 g
- Järn1,62 mg
- Kalcium97,57 mg
- Kalium621,50 mg
- Kolesterol56,58 mg
- Kolhydrat168,79 g
- Disackarider3,28 g
- Monosackarider5,74 g
- Sackaros1,95 g
- Magnesium153,14 mg
- Natrium16,28 mg
- Niacin15,57 mg
- Protein17,84 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,47 mg
- Vatten104,87 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B61,33 mg
- Vitamin C36,70 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E4,50 mg
- Zink3,05 mg