Ris á la Malta mousse med jordgubbskross

Ris á la malta mousse med jordgubbskross

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Börja med att smälta saffran med lite av vispgrädde. Rör ner resterande vispgrädde tillsammans med mandlar och blanda.

  2. 2. Rör ut grädden med risgröt och fyll upp i serveringsglas eller skål.

  3. 3. Grovskär jordgubbarna och blanda ut med purén. 

  4. 4. Blanda ner Thick & Easy och låt stå i ca 10 minuter.

  5. 5. Servera jordgubbskross som lock på gröten glasen.

    Tips!
    Använd gärna färska jordgubbar för mer smak men det går lika bra med frysta.

  6. Uppdatera den klassiska Ris á la malta till en med mouse med jordgubbskross. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1035,09 kcal
  • Energi (kJ)
    4330,96 kJ
  • Fett
    30,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,88 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,07 g
  • Mättade fettsyror
    13,91 g
  • Fiber
    4,71 g
  • Järn
    1,62 mg
  • Kalcium
    97,57 mg
  • Kalium
    621,50 mg
  • Kolesterol
    56,58 mg
  • Kolhydrat
    168,79 g
  • Disackarider
    3,28 g
  • Monosackarider
    5,74 g
  • Sackaros
    1,95 g
  • Magnesium
    153,14 mg
  • Natrium
    16,28 mg
  • Niacin
    15,57 mg
  • Protein
    17,84 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,47 mg
  • Vatten
    104,87 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    1,33 mg
  • Vitamin C
    36,70 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    4,50 mg
  • Zink
    3,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet