Pepparkaksparfait med Hallonsås Suprise

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mörk sirap
    3 msk
  • Ingefära, malen
    1 tsk
  • Kanel, malen
    1 tsk
  • Nejlika, mald
    4 g
  • Ägg
    5 st
  • Florsocker
    1 dl
  • Vispgrädde
    5 dl
  • Gelatin, blad
    3,20 g
  • Hallonsås à 0,5 dl
  • Vaniljsocker
    25 g
  • Vispgrädde
    0,75 dl
  • Socker
    0,25 dl
  • Crème fraiche
    75 g

TILLAGNING

  1. Pepparkaksparfait
    1.  Blötlägg gelatinbladen, 5 min i kallt vatten. Koka upp sirap och kryddorna, tillsätt gelatinbladen under omrörning. Låt kallna.

  2. 2.  Vispa ägg och florsocker pösigt och blanda i kryddorna. Vispa grädde och vänd i kvarg och blanda med äggblandningen. Frys i flerportions- eller portionsformar.

  3. Hallonsås
    1.  Vispa grädden. Blanda försiktigt tinad Hallonpuré, vispgrädde och crème fraiche. Smaksätt med socker och vaniljsocker.

  4. Grov pate : Se ovan

  5. Timbalkonsistens: Se ovan

  6. Gelekonsistens: Fruktsoppa se MRS

  7. En perfekt juldessert! Pepparkaksparfait med en väldigt god och smakfull hallonsås surprise. Servera på fina tallrika med hallon, citronmeliss och krossade pepparkakor. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    347 kcal
  • Energi (kJ)
    1451,90 kJ
  • Fett
    27,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,39 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,12 g
  • Mättade fettsyror
    16,76 g
  • Fiber
    0,74 g
  • Järn
    0,76 mg
  • Kalcium
    67 mg
  • Kalium
    148,68 mg
  • Kolesterol
    173,10 mg
  • Kolhydrat
    18,84 g
  • Disackarider
    14,70 g
  • Monosackarider
    3,53 g
  • Sackaros
    13,02 g
  • Magnesium
    13,32 mg
  • Natrium
    121,95 mg
  • Niacin
    0,13 mg
  • Protein
    5,50 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    77,72 g
  • Vitamin B12
    0,65 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    5,23 mg
  • Vitamin D
    0,49 µg
  • Vitamin E
    2,59 mg
  • Zink
    0,64 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet