Pepparkakscheesecake med mango och hallonsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Cheesecake à 75 g
- Botten
- Pepparkakor, stötta225 g
- Smör100 g
- Fyllning
- Limejuice2 msk
- Färskost, naturell200 g
- Florsocker2 dl
- Gelatinblad10 g
- Vispgrädde2 dl
- Grekisk yoghurt200 g
TILLAGNING
Botten
1. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna Pressa smulorna jämt fördelade i botten på en form.
Fyllning
1. Blötlägg och smält gelantinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré, limejuice, färskost, yoghurt och socker. OBS ingredienserna skall vara rumstempererade.2. Blanda i det smälta gelatinet. Vispa grädden och vänd ner i blandningen. Bred massan över botten. Låt stelna i kyl.
8 portioner är lagom i en rund form
24 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut botten. Eller blötlägg krossade pepparkakor i lite vatten och mosa blandningen slät och blanda med riven brödtimbal och tryck ut det som botten.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten.
Flytande konsistens: Mangosoppa med lime, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med hallonsås, se MRS sid 177.Pepparkakscheesecake som passar perfekt att servera som dessert under julen. Kakan har en ljuvlig fyllning av mango och att erbjuda hallonsåsen till blir en smakfull kombination.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)360,10 kcal
- Energi (kJ)1506,71 kJ
- Fett26,86 g
- Enkelomättade fettsyror7,12 g
- Fleromättade fettsyror1,15 g
- Mättade fettsyror16,72 g
- Fiber0,85 g
- Järn0,20 mg
- Kalcium63,49 mg
- Kalium149,75 mg
- Kolesterol73,39 mg
- Kolhydrat25,24 g
- Disackarider12,25 g
- Monosackarider2,63 g
- Sackaros10,61 g
- Magnesium13,64 mg
- Natrium270,17 mg
- Niacin1,05 mg
- Protein4,53 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten69,70 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C9,38 mg
- Vitamin D0,33 µg
- Vitamin E1,46 mg
- Zink0,48 mg