Päron- och mintmousse med choklad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Päron och mintmousse
- Vispgrädde5 dl
- Socker1,20 dl
- Smetana250 g
- Mörk choklad25 g
- Gelatinblad2,50 st
- Grön karamellfärg
- Pepparmyntsolja
- Dekoration
- After Eight-choklad
- Konserverade päronhalvor
TILLAGNING
Päron-choklad och mintmousse
1. Tina päronpurén. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på förpackningen.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Dekorera med lite citronmeliss.Päron- och mintmousse med inlagda päron och choklad, lika gott som det låter. Ett perfekt val av dessert för alla tillfällen. Enkel att göra till många gäster.
2. Värm lite av päronpurén. Krama ut och tillsätt gelatinet. Blanda ner den resterande kalla päronpurén.
3. Vispa grädde och socker till fast konsistens och vänd ner Smetana. Blanda päronsmeten med gräddsmeten och smaksätt med pepparmyntsolja.
4. Tillsätt karamellfärgen. (Obs! Päronpurén får inte vara för varm när den tillsätts i gräddsmeten.) Hacka chokladen och vänd i smeten. Häll upp i formar och ställ i kylen.
5. Servera med skivade konserverade päron och ett chokladblad av After Eight.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ta bort den hackade chokladen. Servera med chokladsås.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Päronsoppa, se MRS. Blanda i lita pepparmyntsolja och toppa med chokladsås.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)342,94 kcal
- Energi (kJ)1434,85 kJ
- Fett29,14 g
- Enkelomättade fettsyror6,95 g
- Fleromättade fettsyror0,62 g
- Mättade fettsyror19,02 g
- Fiber1,45 g
- Järn0,44 mg
- Kalcium62,27 mg
- Kalium127,20 mg
- Kolesterol80,63 mg
- Kolhydrat18,06 g
- Disackarider13,75 g
- Monosackarider2,83 g
- Sackaros11,71 g
- Magnesium11,06 mg
- Natrium19,47 mg
- Niacin0,08 mg
- Protein2,23 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten73,69 g
- Vitamin B120,22 µg
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C2,07 mg
- Vitamin D0,10 µg
- Vitamin E0,89 mg
- Zink0,31 mg