Pannkakstårta med hallonfyllning
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fyllning:
- Vispgrädde1 dl
- Socker0,30 dl
- Dekoration
- Vispgrädde0,80 dl
- Hallon100 g
TILLAGNING
Fyllning
1. Vispa grädden och blanda med övriga ingredienser.
Varva pannkakor och fyllning. Avsluta med vispad grädde. Dekorera med hallon.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt pannkakorna med Pannkaksplätt, timbal, Findus 96008667. Ersätt hallon med Hallonpuré, Findus 96012417.
Gelékonsistens: Servera dubbel portion fyllning tillsammans med tinad Hallonpuré och vispad grädde.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Thick & Easy™ , tillsätts till fyllningen för att denna skall bibehålla sin konsistens.Traditionell och omtyckt av många. Pannkakstårta med hallonfyllning är gott och perfekt att servera som dessert. En enkel tårta att göra till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)181,97 kcal
- Energi (kJ)761,42 kJ
- Fett12,20 g
- Enkelomättade fettsyror3,20 g
- Fleromättade fettsyror0,58 g
- Mättade fettsyror6,89 g
- Fiber1,23 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium63,92 mg
- Kalium138,88 mg
- Kolesterol73,09 mg
- Kolhydrat14,25 g
- Disackarider5,71 g
- Monosackarider0,85 g
- Sackaros3,31 g
- Magnesium14,21 mg
- Natrium91,89 mg
- Niacin0,57 mg
- Protein3,41 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten56,70 g
- Vitamin B120,38 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C6,59 mg
- Vitamin D0,22 µg
- Vitamin E0,88 mg
- Zink0,44 mg