Morotspannacotta med Limesocker

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Morotspannacotta
    1.  Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Koka upp grädde. Tag från värmen.

  2. 2.  Tillsätt gelatinet under omrörning. Tillsätt tinad morotspuré, mjölk, socker och vaniljsocker.

  3. 3.  Häll upp i portionsformar el form och låt stelna några timmar i kyl.

  4. Lime och apelsinsocker
    1.  Riv skalet av lime och blanda med socker.

  5. TIPS!
    Sockret kan behövas blandas lite i omgångar, då det finns fukt i citrusskalen som gör att sockret kan stelna.

    Testa vårt goda recept på morotspannacotta som toppas med ett härligt limesocker. Det blir ljuvligt gott tillsammans. 

  6. 30 portionerär lagom till ett G-N bleck.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    276,78 kcal
  • Energi (kJ)
    1157,92 kJ
  • Fett
    20,55 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,10 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,56 g
  • Mättade fettsyror
    13,11 g
  • Fiber
    1,25 g
  • Järn
    0,16 mg
  • Kalcium
    77,45 mg
  • Kalium
    195,39 mg
  • Kolesterol
    58,70 mg
  • Kolhydrat
    19,34 g
  • Disackarider
    16,76 g
  • Monosackarider
    1,64 g
  • Sackaros
    14,44 g
  • Magnesium
    10,86 mg
  • Natrium
    36,16 mg
  • Niacin
    0,45 mg
  • Protein
    3,45 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    96,18 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    4,80 mg
  • Vitamin D
    0,25 µg
  • Vitamin E
    0,82 mg
  • Zink
    0,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet