Monstermuffins

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 130 g
  • Smör
    100 g
  • Socker
    225 g
  • Ägg
    165 g
  • Mjölk
    100 g
  • Vetemjöl
    360 g
  • Bakpulver
    10 g
  • Vaniljpulver
    3 g
  • Färskost naturell
    150 g
  • Vit choklad
    150 g

TILLAGNING

  1. 1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. 2. Rör i smör, mjölk och spenatpurén.

  3. 3. Vänd i mjöl, bakpulver och vaniljpulver.

  4. 4. Häll upp i formar.

  5. 5. Baka i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg, ca 15-20 minuter.

  6. 6. Låt muffins svalna.

  7. 7. Under tiden som muffins svalnar, smält den vita chokladen och vispa ihop med färskosten.

  8. 8. Bred frosting på toppen och dekorera med ögon.

  9. Tips!

  10. Våra monstermuffins är ett måste vid Halloween och barnkalas!

  11. Muffins bakade med spenatpuré blir både saftiga och roliga att äta. Att baka med våra grönsakspuréer är ett väldigt bra och roligt sätt att få barnen att få i sig grönt. Testa att baka dessa monstermuffins till Halloween! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    460,45 kcal
  • Energi (kJ)
    1926,55 kJ
  • Fett
    20,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,26 g
  • Mättade fettsyror
    12,53 g
  • Fiber
    1,88 g
  • Järn
    0,74 mg
  • Kalcium
    148,22 mg
  • Kalium
    175,33 mg
  • Kolesterol
    99,38 mg
  • Kolhydrat
    59,16 g
  • Disackarider
    32,68 g
  • Monosackarider
    0,09 g
  • Sackaros
    29,83 g
  • Magnesium
    17,77 mg
  • Natrium
    214,09 mg
  • Niacin
    0,58 mg
  • Protein
    7,95 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    47,91 g
  • Vitamin B12
    0,41 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    3,86 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    1,49 mg
  • Zink
    0,79 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet